fredag 29 maj 2009

090528 lösullen klar + spånskivor & gips

Vardagsrum till höger & lilla sovrummet på ovanvåningen till vänster. Lösullen färdigsprutad.

vardagsrum & del av kök

Del av badrum / bastu, gips & spånskivor börjar komma på plats, så ljust & fint det blir med gipsen på..

Ser ut som Magnus har gömt sig i skamvrån, nej han var nog bara lite blyg! resten av snickarna lyckade jag inte fånga på bild, jag gör ett nytt försök imorgon. :)

onsdag 27 maj 2009

Nu har vi fått hem golvet till badrummet!!


Golvet till badrummet har kommit, italiensk sjösten 9,9 * 9,9. Jag måste säga att det är den lenaste stenen jag nånsin kännt på, & helt underbart fin, vilket liv det är i den. Den kallas nog även för antik marmor, just denna färgen heter bianca carrara.

tisdag 26 maj 2009

Lite bilder från trädgården idag 090526

Sommarbukett




Så här står det om aklejan som snart står i blom i vår trädgård.




Nu blommar den stora rhododendron, ljuvlig i sina färger.


Detta är en tredjedel av rhododendronbusken.

090526 Lösullen börjar sprutas..


Idag började dom spruta lösullen.. det var en del att städa efteråt!




Det börjar växa små pipor på baksidan av taket också.. det vita fönstret fortfarande omålat.

Dock har takfönstrerna inte kommit på plats än, inte spröjsen heller, skorstenen saknas också fast den kommer på andra sidan. Små pinnarna markerar en framtida altan..

I morgon kommer jorden, kompostjord skall visst vara det finaste & bästa, vi slipper gödsla gräset på 4 år. Så det blir att få ut jorden på sanden, totalt 30 kubik skall vi ha på baksidan, gräset kommer på fredag & då skall jorden vara lagd & trampad.. på med stora stövlarna efter jobbet i morgon då :)

söndag 24 maj 2009

Zinkbadkar som loppisfynd & trädgårdsarbete 090523

En vecka har gått utan att bygget framskridit, p.g.a sjuka snickare & helgdagar, men i morgon skall det visst vara full rulle igen & på tisdag sprutas lösullen, bilder om det kommer i veckan.

I helgen däremot har vi förberett innergården för gräsmattan som skall läggas innan midsommarsamt varit på loppis, jag fyndade detta häftiga zinkbadkar, fullt användbart efter lite tvätt så.. 100:- otroligt!! Ta sig ett bad ute i trädgården kanske blir av i sommar, nu har vi både dusch & badkar utomhus :)

Zinkbadkar, solen värmer säkert upp vattnet. Jag tror lilltjejen kommer att tycka om att bada utomhus & då får hon skvätta & plaska & skumma bäst hon vill!

Jag kanske kan ta mig ett dopp jag med om det är tillräckligt varmt ute, en god tidning, lite skumpa, lyssna på den ljuva fågelsången & beskåda den ljusblåa himlen.. tja, värt & prova!

Jag får ta fler bilder när jag hittat den perfekta placeringen. En liten sak saknas förstås till karet & det är proppen, är det ngn som vet vad jag kan använda eller har ett förslag så är jag tacksam för detta!
& på minlillaveranda.blogspot.com fanns ett likadant zinkbadkar, jag får klura ut var i trädgården jag hittar den bästa & soligaste platsen till mitt kar.
hittade ett likadant kar som används för inomhusbruk på millymarina.blogspot.com

Innergården förbereds för gräsmattan som skall förhoppningsvis vara på plats till midsommar!

torsdag 14 maj 2009

lugnt på byggfronten..

Lugnt på byggfronten denna veckan, det skall bli lite mer tempo nästa vecka med den informationen vi fått.

tisdag 12 maj 2009

Välkommen hem! 090512

Jag tycker det är såå mysigt när man kör in på vår gata, det blir lite som att damma av sig stadsstressen efter en lång arbetsdag, bilköer & övrig stress, allt sånt bara rinner av en när man kommer in på vår gata, älskar det! Vilken harmoni & naturupplevelse.

Helgens utflykt 090510

Körde förbi ett hus vid kusten i helgen som jag tycker är såå fint, har varit där förut & då fick vi se det invändigt, synd jag inte hade kameran med då för det var ett konstverk av dess like. Huset är kalkstensputsat raktigenom med samma kalkstensväggar invändigt.

Jättefint att ha kalkstensväggarna orginal bevarade invändigt utan att ha målat dom. Tyvärr är det inget vi kan göra efter vi har putsat hus med trästomme, ja ja, det var fantastiskt kul att se. Psst, detta är en sommarbostad..tänka sig.





Kolla trappkonstruktion nedanför hängrännorna, så skall det bli på vårt hus med.

Underbar grind som jag såg vid ett annat hus!! Vill ha!

Utebelysning / Fasadbelysning

Utebelysningen är nu bestämd, det blir en up & downlight fr. Eglo / modell: Riga. Eftersom vi bestämt att vi skall ha vita lampor & up & downlights var dessa de enda som jag hittade som fanns i vitt efter att ha sökt på massa olika belysningssajter på nätet, dessa blir PERFEKT!! Lagom diskreta med mera fokus på ljussättningen än armaturen. Känns kanon! Nedan ett exempel på hur det ser ut i mörker.


diskret & snygg i all sin enkelhet, kommer att smälta in i den vita putsen som handen i handsken. Vi var tvugna att bestämma oss nu vilka lampor vi skall ha utvändigt eftersom dom drar ut elen efter måtten på där strömmen går in i lampan samt önskad placering på fasaden.

planering belysning

Avståndsplacering av spottar i ett konstruerat kök. Isolering där del av köksbänk kommer att vara.



ramen i mitten föreställer framtida köksö, skafferidörren väntar på väggarna :)

Fönsterbleck till det runda fönstret på plats 090512

I morse sattes fönsterblecket på plats till det runda fönstret, önskar bara att vi hade målat fönstret dalablått innan, nu blir det lite svårare, gäller att maskera väl runtomkring så att det blir bra. Är lite rädd för att få märken efter penseldrag när man målat fönstret, vi får väl se, till helgen tror jag att vi målar det.

torsdag 7 maj 2009

El & väggar inomhus + ovanvåning 090507

Huset oputsat 090507

Spottar placerade i passagen

Badrum på nederplan med bastuväggar på plats


Kök

Oj oj oj, en massa sladdar..

Spottar vid entré / hall (förråd)

Stök & Bök i vardagsrum

Hall / passage

Sovrum till vänster & badrum till höger

Fantastiskt loppisfynd

Loppisfynd inköpt för ca en månad sen, skall bli framtida skafferidörr i köket. Ett litet dilemma dock, dörren är högerhängd & måste göras vänsterhängd.. dock har vi några veckor på oss att lösa detta.

Annars är dörren helt underbar, speglarna på dörren är som speglarna på innerdörrarna till huset. Sen har den kammarlås & en underbart charmig nyckel.. priset för mitt loppisfynd 150:- helt otroligt, speciellt glad blir man när man hittar det man länge letat efter till ett bra pris!