torsdag 31 december 2009

Gott slut & Gott nytt år & tack till alla läsare!

Det är sista dagen idag år 2009, ännu har jag hyacinter som inte slagit i blom, doften får gärna följa med oss in en bit i 2010. Nedan en vacker krukar med avtagbara vingar. Tack syster, gillar den jättemycket!

Ännu pysslas det i köket, ni minns att vi satt upp hyllor ovanför köksbänken, runt hela köket..

Dock har vi placerat köksgrejer på dem än... men det är på gång.. det här är ett roligt projekt som tar lite tid.

Så här fint kan det bli! Detta är en inspirationsbild frå Huset på Landet, se http://www.husetpalandet.blogspot.com/
Nu har vi iofs. bara en rad med hyllor, på bilden finns 2 rader, men lite den här känslan vill jag uppnå, hur fint som helst!!! Kolla gärna in bloggen, där finns en massa fint att inspireras av!

Så var det dags för att fixa hyllorna i skafferiet.
Med hjälp av sitt favorit verktyg, laserpasset satte sambon upp 24 konsoller på 6 hyllplan beställda måttanpassade på specialsnickerier.
.
Här kommer det rymmas en hel del..
.
Listerna vid golvet saknas med det kommer, det kommer.. Helt otroligt vad mycket plats det finns där inne för hur mycket som helst, läskbackar, vetemjöl, te, flingor, kaffe, mig & myyyyyycket mer.
Skönt att avlasta stackars lådorna i köket som fått offra sig & leva dom första månaderna i ett kaos, men med en lättnadens suck tömde jag dom & började fylla skafferiet..
.
Skall inhandla en hel del fina burkar att sätta mycket i, jag har en förkärlek till burkar i alla färger & former..
.
Men för i år börjar det bli dags att dra ner gardinen.. (så nöjd förresten med hissgardinen jag köpte senast)

Det har varit ett riktigt tufft och slitsamt år, men också väldigt roligt & lärorikt år, jag gör sammanfattningen av året som gått i början på 2010, då bloggen fyller 1 år!!
Helt otroligt vad fort det går!
.
Måste bara säga att nästa år kan innebära tillökning av familjen & då av en fyrbent vän, vi var & kikade på denna lilla godingen idag.. Såå fin!

I alla fall, vill jag önska alla läsare ett Gott slut & Ett Gott nytt År,
jag hoppas vi möts här igen nästa år, då bjuder jag gärna på nya projekt, tips, bilder & tar lika tacksamt emot era kommentarer & frågor, det värmer mig så med all respons jag fått under året,
.
Tusen tack & på återseende!

fredag 25 december 2009

God fortsättning!

Intensiva dagar avslutas nu med en skön lugn helg!
Ett par dagar före julafton åkte vi till dom småländska skogarna för att fira lilljul, väglaget kändes tämligen översnöat, men vi körde sakta & resan tog dubbelt så lång tid än vad den brukar.

Vi fick stanna till för att frigöra isen som satte sig på vindrutetorkarna. Men det var ändå så vackert, jag önskar snön kunde stanna ett tag, som tur var fick vi en vit jul i år, det tillhör kanske inte till vanligheterna, men vackert är det samtidigt som det förhöjer julstämningen.

Inomhus gjordes det pepparkakshus & lyssnades på julmusik..

Fick äntligen uppsatt hissgardinen med spets & rosetter till köket, den passade perfekt, den syns även på bilden ovan.

Även lilla Bambi kom & besökte oss på tomten under juldagarna, såå fina dom är!

Den här gamla julgransfoten inhandlades på loppis i somras, hur charmig som helst, kunde inte motstå den, efter ett halvårs väntan fick den äntligen fick den göra sitt jobb.

Granen kläddes dagen innan julafton & den glittrade så fint vid den sprakande elden.
.
Nu var det bara gästerna & tomten som fattades..

Äntligen kom tomten, oj vad paket han hade med sig! Det var underbart att se denna glädje & spänning hos barnen när tomten kom .

& som jag samanfattade i mitt inlägg på julafton så var det även god mat, vintervitt landskap, ljuva dofter, vacker musik, trevligt sällskap & glada barnaskratt som förgyllde julen detta år i vårt nya hus.

Det börjar även snart närma sig slutet på detta året, det kommer jag att sammanfatta med lite bilder om vad vi upplevt, för 2009 blir helt klart ett år vi aldrig glömmer! Men först skall jag nu bara gå & luta mig tillbaka & ta det lugnt & njuta av familjens sällskap.

God fortsättning allihopa!!

torsdag 24 december 2009

Från oss alla till er alla En Riktigt God Jul!

Nu är granen klädd, paketen inslagna, maten förberedd & huset står i sin juleskrud. Det ligger lite snö kvar ute på marken, ute är det noll gradigt & solen skiner från & till. Lilltjejen springer & skuttar hela tiden & tänker på tomten, ritar teckningar till honom & kontrollerar ifall han ätit upp gröten som ställdes ut igår kväll.

Dagen är lång & familj, nära & kära skall träffas, julbord skall ätas, Kalle Anka skall ses, glögg & godis skall ätas & än en gång skall julbord ätas.. skinka, grönkål, prinskorvar, köttbullar, jansson, rödbetsallad, sill, varm & kallrökt & gravad lax, ostar & korvar, ris ala malta & mycket därtill .. mmmm..

Alla har vi våra egna sätt & traditioner att fira julen, detta är första julen i vårt nya hus & den skall vi njuta av lite extra. Jag önskar alla läsare en riktigt God Jul, hoppas ni får en bra dag oavsett vad den bär med sig.


I går den 23 december tog vi in julgranen & klädde den, ååh vad den lyser fint & doftar gott!

I alla fall, från oss alla till er alla, En riktig God Jul!

fredag 18 december 2009

Färdig trappvägg & lantliga kökshyllor & ny header!

Det har varit en händelserik vecka, inte så mycket av julpyssel, glögg & pepparkakshus..än..Så vad har vi då pysslat med?, som ni kanske märker har bloggen fått ett nytt vinteransikte utåt, tyckte att varken stranden, lavendeln eller fåren på en sommaräng gjorde sig så bra för denna säsongen, så som ett omslag på en tidning tycker jag att det är kul att anpassa utsidan till perioden så att säga, hoppas ni gillar det!
.
& vad har då hänt i huset?, jo innertaket i entrén målades om i samband med att väggen till trappan spacklades & slipades. Nedan ser vi hur spottarna är utdragna & väggarna är skyddade med plast mot eventuellt stänk. Oj som det såg ut ett tag!

I förra inlägget visade jag att spackling & slipning var påbörjat, här ser vi steg 2, nämligen grundmålning av den platsbyggda väggen till trappan.

Färdiga resultatet i trappan, dock är trappan fortfarande obehandlad, mycket lutar åt att den kommer att få samma ljusa vita som golvet & innertaket i vardagsrummet, golvet är vitvaxat, taket vitoljat..
.

Färghandeln får avgöra vad som blir bäst för trappan för att få denna nyans, med tanke på att det blir ett helt annat slitage i en trappa, samtidigt som att det skall vara en behandling som går at måla över om man vill utan att man måste slipa ner hela trappan, men med tanke på att ovanvåningen än så länge är oinredd så är detta inget som brådskar än..

Så var det färdigmålat..vilka fantastiska målare!!
Nu skall bara spottarna ploppas upp igen..
.
På väggen skall det bli en klädhängare /krokar till lilltjejen i barn nivå, så kan hon & andra barn som kommer på besök hänga upp sina kläder själva, inte så kul att antingen alltid hänga upp hennes jacka på våra krokar så hon inte kommer åt den själv, eller att ha den liggandes på golvet..
.
Så den här väggen kommer verkligen att fylla sin funktion.
Under trappan en liten dörr med plats för lite förvaring..

Så äntligen kom kökshyllorna, efter mycket tjat & många samtal så hämtade sambon hem dom, verkligen jättefina tycker jag, precis som jag ville ha dom!
.
Nedan, har jag mätt ut var konsolerna skall sitta, det blev 8 st. dessa var tänkta att fördela på 3 st. hyllplan som sträcker sig över hela köksbänken.

Till detta krävdes såklart också en händig sambo & ett laserpass & diverse verktyg.

Inte riktigt ordentligt fastskruvade än, men jag var tvungen att gå prova lite saker på kökshyllorna, får se vad jag kommer att ha på dom, det får ju inte bli rörigt eller stökigt, utan det skall vara en blandning av saker som används dagligen samt det lilla extra som kan piffa till det lite.. jag återkommer med bilder på detta när jag är klar med resultatet.

Lite glas, skålar & assietter provas..

samt lite burkar, men mycket burkar vill jag ha inne i skafferiet, snart får vi dom hyllorna också på plats, jag gillar så et gammaldags lantligt skafferi man kan gå in i, hyllorna skall ha hyllband % skorpr, vetemjöl, socker, m.m. finns i vackra burkar.. ååh :)

Men nu är det ju helg, så efter målning & spackling & slipning, så är det julstädet som gäller.. Men så klart, julmusik, & glögg gör ju det hela roligare!

onsdag 16 december 2009

Vintervita Vackra Vilshärad!

Så inatt den 16 december kom den första riktiga snön till Vilshärad, Underbart, vilket ljus, vilken känsla! Det verkar kunna bli en vit jul i år!

Ute pryds entrén med den lilla granen..

Det är skönt att slippa se sanden när snön lägger sig som ett täcke på marken, jag önskar snön är här för att stanna över julen.
På baksidan av tomten har även stugan fått sin snödräkt på sig!

Vackra vinterträd på gatan..

Frostnypna, snötäckta rönnbär..

Invändigt så har vi äntligen fått upp stereon, skönt att slippa snubbla över den på golvet..

& den lilla granen som står i zinkhinken, skall stå i lilltjejens rum, den är klädd med några vackra hjärtan i fattigmanssilver upphängda i resårband av vit spets. Belysningen kommer lite senare.

PÅ skafferidörren i köket hänger ett vackert hjärta av lingonris, Tack Ulrika, vad duktig du är!

I tvättstugan har det nu påbörjats spackling av smygen på den sista dörren av fyra på bilden ser vi även självaste kungen av spackling!
Även väggen till trappan är nu under spackling & det bästa av allt är att detta blir klart denna veckan med målning och allt!!! Underbart!

Så just nu det är både en vitt utomhus som inomhus här i Vilshärad.
Så fort det blir klart skall jag försöka lägga ut bilder på det färdiga resultatet, & det borde bli under veckan. Nästa vecka blir det ju pepparkakshus, julgodis, julpyssel & så ska vi klä granarna..

onsdag 9 december 2009

Med sprit får man igång pumpen, sen var man på lyset med!

Rubriken kan jag ju kortfattat förklara till nedanstående inlägg, det är inte riktigt så drastiskt som det låter.. Spriten är kollekorspriten som pumpats in i pannan.. Lyset, är jag & pillar på titt som tätt & då menar jag den sista kvarvarande Glitzlampan som inhandlats till tvättstugan, mer utförligt beskriver jag nedan.

I veckan som gått så har det inte hänt så mycket på byggfronten, vid den här tiden så är det ju så mycket annat som händer speciellt hos barnfamiljer..

Men i tvättstugan har det hänt lite.. Äntligen är lampa nr.2 köpt.. Nu är belysningen i tvättstugan komplett..
2 st. Glitzbollar hängandes i taket. (Lampa Glitz fr. mio möbler 1550:-) I det högra hörnet har min nya träningscykel fått sin plats, nu gäller att ta sig tiden & ta en tur & det måste ju bara var hur kul & motiverande som helst under dom här lamporna, eller? :)

Så vänder man blicken åt dörren som går in i stugan från tvättrummet..huh.. här är det så ofärdigt det kan bli.. tråkig syn, men Rom byggdes visst inte över en dag.
Sladdar för nätverket långt i från klara.. en vacker dag skall dom prydas bakom ett smidigt skåp.. Smygen runt dörren ej spacklad & målad.. bar gipsskiva än så länge.

Det finns ju fler sådana här tråkiga vrån i huset vi får kämpa med, förutom denna väggen i tvättstugan har vi trappan & platsbyggda väggen till trappan som också bara har en beklädnad av gipskivor.. men men.. en dag i taget :)

Men lamporna är ju trots allt uppe.. & jag går runt & dimmar ner & dimmar upp lyset... gillar skenet av dessa prismor,känslan av en lite småglammig tvättstuga / groventré tycker jag om, detta är oftast ett rum man prioriterar långt nere på listan, kanske blir det roligare att tvätta.. kanske, kanske :) Lägger ut fler bättre bilder när det är lite mera framskridet.

Rent praktiskt om vi återgår till ett par inlägg tillbaka så är ju kollektorerna nergrävda & provtryckta, så nu var det dags förr vvs-killarna att koppla in jordvärmen.
Tidigare har vi kört på enbart elpatron vilket är mindre roligt i längden. Så det var skönt att få igång pumpen!!
Kollektorspriten pumpas in i systemet..
& så här ser det ut jämte pannan under installering, här får vi placera ett skåp med utskuren baksida för att gömma rören.
Ett problem är det dock.. den väsnas lite för mycket ibland.. klurar på att lösa detta problemet, nån som känner igen sig & löst det på ett bra sätt när det gäller sånt här system.. tips som hörselkåpor godtas ej.. :)
I veckan hanns det med en utflykt till Små Ting i Harplinge där handlades det bl.a. små julgranskulor i fattigmanssilver i form av hjärtan & en fin växtklocka, får se vad jag gör med den & var den finner sin plats.

Julgranskulorna skall sitta på den lilla granen som är planterad i en zinkhink..fast den får stå ute ett litet tag till innan jag tar in & klär den.
Köket planeras för avslutning, vi vill ju ha hyllor istället för överskåp i köket, hyllorna skall jag hämta på fredag, konsoller vill jag från ikea, se bild nedan.. Dom kommer passa bra i i resten av stilen på köket.. ååh vad jag längtar efter att få upp hyllorna..
.
Ikea dags snart & köpa konsoller.

Antika skrivbordet under spegeln sålde jag i veckan.. jag vill ha ett månbord där i stället.. månbord med låda, finns det, mån tro.. ? :)

Det var en kort update.. to be continued.. Nu skall jag lägga mig & läsa en bunta inredningstidningar som min kära granne kom med i en kasse för att ge mig mer inspiration, underbart, Tack Ulrika, hoppas skrivbordet & Bokhyllan blev bra!
.
Natti!