tisdag 27 april 2010

Jag hjärtar dig såå !

Tack för att du finns älskling! ♥

Jag har aldrig mött någon som dig, så speciell, så underbar!
Så varmhjärtad & fin, Jag är glad att du är min.
Jag vill tala om för hela världen hur underbar du är!
Du har allt jag kan önska & lite till.
Jag är kär i dig, i går, i dag, i morgon & för alltid.

Min bästa plats på jorden är i din famn.
Trodde inte det var möjligt att älska nån så mycket som jag älskar dig!



Du får mitt hjärta att slå,
Jag hjärtar dig sååå! ♥

Tack för att du finns vid min sida!
puss & kram, ses i kväll!

måndag 26 april 2010

Vårutflykt i Vitsippelandet

Vårkänslorna fortsätter, delar med mig några bilder från helgen när vi var på liten utflykt med lilltjejen. Fantastiskt väder & ännu bättre är det lovat i veckan. I övrigt har bygget med odlingsbänkarna fortskridits & lite vårstädning i trädgården. Fler bilder kommer senare.




Tävlingen i mitt förra inlägg pågår fortfarande, så glöm inte maila in ditt svar!
I övrigt så planerar vi lite vårt bygge av trädäck / altan nu, har ni byggt en altan & har bilder på bloggen så skicka gärna länken till inlägget, vore såå kul att få ta det av alla tips & bilder.
Ha en härlig dag allihopa!

tisdag 20 april 2010

TÄVLING **missa inte** TÄVLING


Bygg & renovering, inredning & planering..är det din vardag med?
Jag lottar ut boken Du & Jag till en av deltagarna som svarar rätt i nedanstående tävlig!

Boken där du svaren på allt du inte visste om din partner, vilka ovanor har ni försökt dölja för varandra, vilket djur är din partner lik, vad är det som gör honom / henne så fantastisk & vågar du skriva på grälkontraktet?

Fyll i, läs varandras svar, häpna & skratta & glöm för en stund bygg & renovering, inredning & planering!


Tävlingsregler: Leta upp 2 likadana bilder ur kollaget nedan. Bilderna är hämtade från vårt hus & vår omgivning. Tänk på att det måste vara 2 st. identiska bilder. En bild med ett motiv som är tagen ur olika vinklar, gälls då inte som svar, utan bilden måste som sagt vara identisk lik med den andra bilden. Hittar du svaret & inte ser vad bilden föreställer får du beskriva vilken rad du hittat bilden samt vilken turordning bilden kommer. Det gäller att vara fokuserad & kolla noga.. bilderna är inte så stora :)

När du hittat dom lika bilderna mailar du ditt svar till husprojektdromhus@live.se så att andra inte kan ta del av ditt svar, passa gärna samtidigt på att lämna en kommentar om du deltar, så kollar jag mailen därefter.

Sparar du bilden på kollaget & nämner tävlingen i din blogg, så har du chans till att vinna ett hemligt bonuspris.

Tävlingen pågår t.o.m fredagen 30 april, vinnarna publiceras på bloggen därefter.

LYCKA TILL!!

Ser bilden liten ut? Klicka på länken nedan för att se den i större format.

http://farm3.static.flickr.com/2729/4540552136_9b21ba6d0d_o.jpg

Ps, ny undersökning på bloggen hittar du på högerkolumnen... passa på att fylla i vad du vill läsa mer av på bloggen!

fredag 16 april 2010

Mitt sista bidrag till Vårteckensutmaningen!

Vårteckensutmaningen har pågått i 7 veckor nu!

Jag delar med mig ett sista bidrag från Vilshärad till vårteckenutmaningen som Viveka på Humlebacken anordnat, ett supertrevligt initiativ!

Man skall ju hoppa av när det är som bäst sägs det... & nu är ju våren här. Bara skåda på bilderna som jag tog efter dagens promenad! Ljuvligt!!




Nu ser jag framemot att följa alla dom andra deltagarna runtom i Landet.
Är du också nyfiken, klicka in på Humlebacken för mer information.
http://www.humlebacken.blogg.se/

Givetvis kommer jag dela med mig mer av när trädgårdens alla hörn vaknar till liv.

Ha en härlig dag!

Soliga Hälsningar från Vilshärad!

måndag 12 april 2010

Bygg egna pallkragar!

Fint väder hela helgen det resulterade i påbörjat bygge av pallkragarna.

Första tanken var att köpa pallkragar, vi behöver 12 stycken.
Det hade kostat oss 2400:- på Granngården.

Men händig sambo som man har så bygger han egna till oss. Nu kostar en pallkrage oss 90:- istället för 199:- (granngårdens pris) & snyggare blir dom också!

Måtten är bredd 800 mm längd 1200 mm höjd 195 mm på en pallkrage, men vi staplar dom på varandra 2 & 2.

Träslaget är gran, givetvis obehandlat trä för att säkra att inte gifter ska komma in i jorden /plantorna. Insidan på pallkragarna kommer att plastas för att inte jorden får direktkontakt med pallkragen. Markduk kommer att grävas under pallkragarna & singel kommer att placeras i mitten.

Mäta..

Såga..

Skruva..

Kvartstavar i hörnen för stadgan.. på bilden ser ni dom staplade 2 st. på varandra.

Provar placering innan nergrävning av duk & jordpåfyllning m.m.

Pallkragarna skall placeras ut nästan som i en kvadrat, jag markerar ungefärgligt med pinnar.. :)

Ungefär lite som pallkragarna på bilden nedan, placeringsmässigt samt med singel i mitten, ni ser tänket med en kvadrat, fast vi skall ha ingång vid sidan istället. Bilden är lånad från http://www.humlebacken.blogg.se/

Vad glad jag är att jag får hemmagjorda snygga billiga pallkragar att odla i. Stort tack till min handyman!

Sen blir det dags för rabarber, gräslök, potatis, jordgubbar, röda & svarta vinbärsbuskar, smultron, m.m. Åååå vad jag längtar till planteringen.. kommer fler bilder på detta projekt längre fram.

lördag 10 april 2010

Inslaget i Härligt Hemma

Hahaha.. Guud var roligt, från affären hela vägen hem skrattade jag gott!
Rubriken, Nu är projektet klart - vårt drömhus..
Ett tag tänkte jag i bilen på väg hem från affären, har nån varit hemma hos oss & fixat restrerande? Har vi ett färdigt hus nu? Sååå hääärligt!

Men nää, väl på uppfarten så var huset i samma skick som tidigare.
Så jag får väl göra mina små rättelser genom bloggen, för huset är ju inte färdigt, vi har ju hela ovanvåningen kvar med 3 sovrum, ett allrum, klädkammare & badrum.

Trappan skall målas & trädäck, orangeri, garage, skall byggas. Gräsmatta skall anläggas på framsidan, staket & grindar skall också fixas. Så färdigt? näää.. inte än.. Men ok, det är ju så pass färdigt att vi kan bo här & det är lyx med tanke på tiden vi bodde i den lilla stugan.


Väl inne i texten står det..det här är kul..jag tar några urplock ur texten ..
-Nu bor vi verkligen i vårt drömhus
-Äta frukost & skåda rådjur på tomten & ryttare som rider förbi
-Entrén är rymlig & pampig
-Tvättstugan har vi valt att inreda modernt & glammigt
& en bild på köket med texten, här trivs vi bra..
.
Haha, låter som en bratzig prinsessa har gett uttryck för sitt hem minsann..
Men så tänker man, har jag verkligen sagt så?? Kanske jag har? nää eller gjorde jag, jag börjar tveka? men ok, Tvättstugan är lite mer modern & glammig om man jämför med resten av huset som går i den lantliga stilen.. & visst, rådjuren går på tomten när vi käkar frukost & ryttare rider förbi på gatan i bland & lilltjejen blir lika glad varje gång.
.
Men så läste jag vidare, på faktarutan.. maken Peter.. va?? Nu är jag gift med, så smidigt det gick.. Älskling jag packar väskan, vi drar på smekmånad! :) men när jag blickar ner mot fingret så.. näää ingen ring , än i alla fall :)
.
Det första jag lägger märke till hemma hos andra, var ju en fråga & jaa, jag kollar ju allt gör jag & jag älskar det! & det är inte för att leta fel, men gammalt som nytt, allt har en historia & det tycker jag berättar mer om personerna i hemmet så man lär känna dom bättre samtidigt som man kanske lär sig nåt nytt!
Jag kanske heller aldrig blir bjuden till nån mer med tanke på mitt gransknings svar, men jag tar den risken för jag bara älskar att kolla in andras hem, annars skulle jag aldrig köpa inredningstidningar som en tok..
.
Bilderna då? Det var ju ett flertal bilder man fick dela med sig.. den där bilden på tvättstugan, känner jag var sådär, tvättstugan var inte ens klar på den bilden, fast det kanske man inte tänker på, däremot tycker jag det hade varit finare med en bild på vardagsrummet, det sticker ju ut lite mer med tanke på att vi har 6 meter takhöjd.
Men vad tusen.. Nu får jag ge mig.. fast bilden på mig själv var värst.. huuuh.. det var den enda bilden jag inte ville skulle bli utvald..
Fast alla ni som brukar läsa min blogg känner säkert igen bilderna i tidningen, eftersom dom kommer från bloggen. Reportern ville bara att jag skulle spara om dom för tryck, men kvalitén tycker jag var sådär, tyvärr. Men hon var kanon, Cecilia (reportern), supertrevlig verkligen, hon tyckte jag var ett proffs med bilder & texter & det var ju superkul att höra från en som verkligen är ett proffs. Trots att jag är kristisk till vissa delar så tycker jag det blev ett bra inslag i tidningen, mitt eget fel till att jag skickade med vissa bilder som jag inte ville exponera, jag borde själv sållat bättre.
.
Tänk att så kristisk har jag varit under hela vårt husbygge, nästan aldrig nöjd utan hela tiden en strävan efter perfektionism.. jag inser problemet :)
Fast samtidigt, när man väl bygger hus & dom summor det handlar om, vem vill då inte uppnå perfektionism?
.
Ha en trevlig perfekt helg & glöm inte ett gott skratt förlänger livet!
Missade du inlägget om lamporna jag gjorde igår?.. scrolla ner & spana in lamporna som jag valt ut!

Lysande inlägg!

Belysningen gör så mycket i ens hem!
Själv älskar jag handla lampor, givetvis noggrant utvalda sådana!! Nedan har jag tagit fram några lampor som jag tycker är snygga!

Spana in kristallkronan jag skrev om i förrförra inlägget om du missade det!!
Den blev verkligen en fullträff i hemmet & jag älskar den!

http://www.husprojektdromhus.blogspot.com/2010/04/tillokning-i-familjen-8-armar-148-kg.html

Obs, klicka på bilden för förstoring.


Jag har köpt 2 Glitz lampor som vi har i tvättstugan, imbillar mig att desto glammigare tvättstuga, desto roligare att tvätta, så prismor till max i tvättstugan! Sen har vi 2 fönsterlampor från House Doctor, den ovan för 429:- & vi är super nöjda med dessa, den ena hänger i det öppningsbara runda fönstret & den andra i fönstret med hissgardiner ovanför den gamla kökssoffan som målats vit.

Skafferilampan fr. byggfabriken kommer nog snart att inhandlas till vårt skafferi i köket, önskar bara att den hade ett dragsnöre som man tände den med.. Hittar jag ingen sån, så blir det nog denna från Byggfabriken. Kolla även in den rosa industrilampan fr. Countrystyle, så vårsomrigt läcker!

Är det första gången du besöker bloggen? Passa på att ta en titt på vårt husbygge på 5 min!
www.husprojektdromhus.blogspot.com/2010/03/gar-det-att-bygga-ett-hus-pa-5-minuter.html

Hoppas ni får en trevlig helg, själv finns jag i trädgården säkert hela helgen & njuter in våren!

torsdag 8 april 2010

Reportage om vårt Hus i Aftonbladet!

Nu på lördag är vårt hus med i Aftonbladet!

Missa inte köpa bilagan Härligt Hemma !! Jag har inte tagit del av korret men jag vet att det blir 2 helsidor med bilder exteriört & interiört samt en faktaruta /intervju.
Spännande!

Jag försökte förklara för min sambo igår kväll hur det kändes, jag sa -tänk att du målar en tavla, en tavla du jobbat väldigt länge med & som du är väldigt glad över, sen får du ha tavlan på utställning & 137.000 personer kommer & kollar på den, Ja, så många läsare har tidningen av information på nätet att döma.

Alltså vårt hem är "min tavla som jag målat & jobbat väldigt länge med" & på lördag är det utställning för över 137.000 besökare.. Såå kul!
Tack Cecilia Von Mentzer reporter på Aftonbladet för en supertrevlig kontakt!


Tack alla som röstar på bloggen på vibyggerhus.se, har du inte röstat än? bara klicka på länken nedan.

www.vibyggerhus.se/husprojekt-dromhus/

Hjärtligt Tack för din röst!!

måndag 5 april 2010

Tillökning i familjen, 8 armar & 14,8 kg !!!

Tänk att jag älskar kristallkronor.. det är nåt visst med dom, kanske inte med alla, en del är för pråliga och för mycket & en del är bara magiska.
Jag har hittat min magiska kristallkrona i Staffanstorp, åtta armar, 14,8 kg & en rackans massa prismor att polera, som det skall vara då med kristallkronor!

Inte det lättaste att sätta upp, men fram med stegen! Den givna platsen är vardagsrummet som i framtiden kommer bli matsal / sällskapsrum när vi blir klara med ovanvåningen. Så när det blir matsal kommer vi givetvis sänka kronan, men än så länge så får den hänga så man kan gå under den.
Ett tag kändes det inte som ett vardagsrum, nää mer som salongen.. :)

Nästan så att balklänningen & glasskorna skulle fram..

Så för mig är den magisk, har länge velat ha en lite större kristallkrona nu var det vår tur att få det. Den gamla jag har med fem armar kändes plötsligt som en liten lampett :)

Nu kan jag bocka av stor kristallkrona på min vill ha lista.. Tänk att lampor kan skapa en sån känsla, fast i och för sig har jag alltid varit förstjust i vackra lampor, speciellt fina kristallkronor. När jag tänker efter har jag en fin krona i sovrummet & en lampa med prismor i lilltjejens rum med.. Men dom gör sig bra där, det måste ju passa in i miljön också & inte bara vara snygg.


Jag skall köpa vackra antikljus och sätta i ljushållarna.

Kronan fick sin plats halvvägs upp i nock, där sitter den nog så länge vi bor här!

torsdag 1 april 2010

Glad Påsk!

Jag älskar påsken! Då förvandlas lilltjejen till en påskakärring, min allra sötaste sådan..

Sen får man paket, dom vackraste påskkycklingarna som ingen affär säljer.

Som endast är made by my girl.

& i brevlådan dimper det ner nya tidningar..


I övrigt skall helgen ägnas åt god mat, trevligt sällskap & förhoppningsvis får vi även fint väder!

Glad Påsk allihopa, hoppas ni också får en fantastisk helg!

Kram!