tisdag 30 november 2010

Vinterskrud ute & kanderade äpplen inne!

Första advent har passerat, det börjar nalkas julstämning i huset.. Vi hann inte riktigt lägga ut all singel innan frosten kom men nog för att kunna gå på gångarna. Nån hög är sparad tills det blir plusgrader igen. Trappan saknas med, men än har vi inte hittat just den trappan vi vill ha, men det kommer när det kommer.
.
Huset har nu börjat inta sin vinterskrud för julen 2010, dock saknas det några smågranar utomhus & granris samt kransar på dörren..sakta men säkert..

Äntligen får jag användning för den gamla kälken jag köpte på loppis i somras, klädd med lite granris & en lykta står den utomhus för att välkomna.


Inomhus är julstjärnorna upphängda & till slut lyckades jag hitta en vit nusnäs hjärtljusstake, trodde alla var slut efter mycket sökande, men nu har jag en jag med. Den gjorde sig fin i köksfönstret. På bordet ser vi även hyacinter, en av många ställen som jag planterat dessa på, kan nog inte få nog av vita hyacinter & dess underbara dofter.

På bordet står även kanderade äpplen som jag tycker inte bara är goda utom även väldigt dekorativa & vackra att titta på.
.
Man kan även rulla dem i kokos efteråt men jag tycker om enkelheten med doppa dem i strösocker.

Så nu njuter man.. speciellt om man tänker tillbaka hur det var första advent i fjol, så här såg framsidan ut på tomten då, som en kroater.. men jag hängde julstjärnor i fönstrerna även då medan sambo & svärfar slet hårt med att gräva ner jordvärmekollektorerna..

Glädjen är stor att äntligen ändå framsidan på tomten fått gräsmatta och gångar som nu så vackert blivit vintervita med snöskrud.


k r a m från -10 grader & rosiga kinder..

lördag 27 november 2010

Loppis, Städning & Amy Diamond

Ja-storstädning, dansshow & lopppis, så började helgen! Idag var vi en sväng på loppis, ett par gamla skidor från kunglig hovleverantör fick följa med mig hem även en stor flätad korg & lite annat smått & gott.. Jag brukar inte bjuda så många bilder på mig själv men när jag hittade dessa gamla glasögön så var jag ju bara tvungen att lattja till det & bjuda på mig själv! Sambon provade också några gamla glasögon, haha, det bjöds på goda skratt när vi provade oss fram.

Igår vaxade vi klart golvteglet i köket! Såå skönt att få det gjort, ett hästjobb att flytta alla möbler, skura det & sen vaxa det. I fjol när vi la det så oljades det in först 2 ggr & vaxades därefter en gång, men för att få ytterligare lyster så vaxade vi det nu igen. Golvet är spanskt handslaget golvtegel fr. stiltje i Österlen. Lite levande uttryck & passar fint i längor tycker jag!

Så förutom gårdagens städning & loppis så var det show idag, lilltjejen hade dansuppvisning med Amy Diamond. Efter 10 veckors tränande så var det uppträde, idag skulle hon äntligen få dansa på scen med sin största idol, blev ett minne för livet för lilltjejen. Guud vad duktiga alla var!
Efter dotterns dansshow, många kramar, bilder & den senaste skivan signerad så var det dags att bege sig hemåt! God mat, bastu & en bra film får avsluta lördagen, så lugnt & skönt! I nästa inlägg bjuder jag på adventsbilder.. det närmar sig!!!

Ha en mysig lördag, kram!

tisdag 23 november 2010

Byrå med 31 lådor

Till min glädje kom jag igår över en gammal byrå med 31 lådor, lite som en julkalender men med några fler dagar, en låda för varje dag i december.. :) frågan är bara vad jag skall hitta på att lägga för spännande i lådorna. Byrån fick sin plats i sovrummet & det blev kanon.
.
Ända sen vi flyttade in i huset har jag hela tiden tänkt att det skall inte köpas nåt möblemang för att snabbt fylla utrymmens som står tomma, utan när man väl hittar just "den" möbeln så köper man den då, & nu var det den tomma väggen i sovrummets tur att få sin möbel. :)

Nu börjar även mina vita hyacinter slå ut, på bilden ser vi 2 st. som jag planterat i 2 små soppskålar med lejonhuvuden på sidorna. Passade perfekt som krukor. Doften är ljuvlig!


Fortsatt bra vecka!

söndag 21 november 2010

Mina vackra gamla kyrkbänkar!

Tänk att man har verkligen världens bästa kille & världens bästa svärfar, tack för ni körde 60 mil idag, upp till Dalsland & köpte dom underbara kyrkbänkarna jag ville ha. Körde nästan fast, körde genom snöoväder, åkte 07:00 på morgonen & kom hem 21:00 på kvällen, bar & kånkade.. för min skull .. Tack! jag anar bara hälften av vad ni gått igenom idag pga mitt stolleprov, men ååååh vad jag är lycklig, kram!!
.
Ett helt släp med gamla kyrkbänkar! Wow, nu har jag att arbeta med minsann, men det kommer så himlans bra!! Ni som kan se ett färdig resultat framför er förstår dagens unika fantastiska köp & kan säkert därmed känna en del av den glädje jag har idag! Det är såå svårt att få tag på dessa skönheter, men idag var det min tur!

Hahaha... stugan är pjoppfull... hahaa.. jag har lite att göra :) Ögongodis för mig!

Olika längder & varianter av dessa bänkar. Längsta är 3.20 & kortaste är 2.30. Tyvärr missade jag historian bakom bänkarna, vilken jag skall luska fram, men vi har verkligen skapat vår egen historia med bänkarna idag.
.
Väntar på att bli ompysslade av mig!

Var bara tvungen att ta in en i vardagsrummet... & provsitta & känna lite.. & föreställa mig hur det blir i ett framtida matrum, för en av bänkarna hamnar nämligen i framtida matsalen som idag är vardagsrum. En grövre variant kommer få hamna på den framtida altanen under tak vid stugan.. åååh vad kul att planera!!

Beauty blue väntar på att bli vacker vit.

Snygga ben!!

Givetvis delar jag med mig ett färdigt resultat när jag gjort klar den första bänken! Nähäpp har inte tid & blogga mer.. måste gå & kolla till mina bänkisar :)
Hej Svej..

torsdag 18 november 2010

Gårdssingel & Värmepump!

Det var längesen jag uppdaterade om projekt men nu händer det även grejer utvändigt!! I förrgår kom singeln, tjohoo (eller makadam är det egentligen, riktig natursingel är rundade stenar & nästintill omöjligt att få tag på i dagens läge, tyvärr) totalt hela 18105 kg i alla fall!!
.
Det blev strl. 8-12, dvs 8-12 mm. stora stenar.
Vi har en del gångar runt huset att skotta ut allt på, puh..
Men leveransen gick kanon, chauffören var hjälpsam & drog ut ett lass på uppfarten & sparade oss flera timmars arbete. Men både före & efter det tippade han även av en rejäl hög med singel, så vi har en hel del skottkärrearbete att utföra den närmsta tiden :) Tack getinge grus!

.
I går fick vi även vår luftvärmepump installerad i stugan, tanken är att vi skall ha underhållsvärme där under vintern. Lite billigare än direktverkande el.. :) Jättenöjda är vi att vi fått en värmepump installerad i stugan! (för dom som inte följt bloggen så är stugan & huset ihopkopplade, d.v.s vi köpte en gammal stuga & byggde ett nytt hus & kopplade ihop dom).
.
I huset har vi ju jordvärme, nästan för exakt ett år sen grävde vi ju ner kollektorerna, men det krävs en del att värma upp stugan med vattenradiatorer som är kopplade till jordvärmen. Shunt & radiatorer / element anpassade för att dockas till jordvärmen... inte min starka sida det här med värmesystem.. men väldigt kostsamt hade det blivit i slutändan! Alternativet med en luftvärmepump som värmer på vintern & har möjligheten att kyla på sommaren blev super!!

To be continued!

måndag 15 november 2010

Update..

Lite mix av mina senaste loppisköp som jag glädjs så över!
.
Det är bara jielde lampan som jag inte köpt än.. men jag jagar på den "rätta lampan" till det "rätta priset". Hyacinter, älskar hyacinter & äntligen börjar dom komma in i butikerna, jag vet inte hur på många ställen jag frågat & nu äntligen finns dom inne. Vita hyacinter är bara så vackra tycker jag & dom doftar ljuvligt!

I dag kom även skoporna jag beställt till mitt karamellställ.. den största skopan skall jag faktiskt ha till annat, den ser lite överdimensionerad ut för karamellstället, men annars är jag jättenöjd över mitt köp.

13 dagar kvar till första advent, helt otroligt!!
Nu går det fort! Jätteroligt!!
Sista tiden har det varit en hel del inköp & färre utföranden av projekt gällande huset, men i morgon kommer vår efterlängtade singel till våra gångar, ska bli sååå skönt att få det på plats!

Tjingeling!

fredag 12 november 2010

Gamla Äppellådor i massor!!

Igår var jag nere i Båstad & köpte gamla äppellådor / fruktlådor i olika storlekar, gissa om jag blev glad att hitta ett tiotal av dessa!! Så vår vovve Minja fick helt enkel vara modell & ställa upp på några bilder, & det gjorde hon med glädje med tanke på att belöningen var skinka efteråt.
..
Hon blev nästan besiken när jag plockade bort lammullet som jag lagt i lådan, hon ville ha det som sin bädd.. hmm.. får klura på det, kanske kan vara en julklapp till henne, en äppelåda med en egen lammullspläd som bädd :)

..
Massa fina lådor följde med mig hem!

Hittade lite inspiration på nätet vad man kan hitta på med gamla äppellådor, det gäller bara att ha lite fantasi & vara kreativ så kan man ha dom till mycket. Nedan bl.a. till en bokhylla.
.
Annan variant av en hylla.

Eller varför inte bara som förvaring, både snyggt & praktiskt!

Snygga även som sängbord / sidobord, bara att sätta hjul under.


Trevlig helg allihopa!

tisdag 9 november 2010

smarrigt, mumsigt & fluffigt

Snön har hälsat på nu hos många i Sverige, men än har den inte brett ut sitt täcke hemma hos oss. Men kylan däremot har kommit så jag jag unnade mig en god kopp varm chokladmjölk med grädde & marshmallows. Mums vad gott & onyttigt :)
.
Marshmallows är goda till mycket, förra veckan, på höstlovet gjorde jag & lilltjejen marshmallowsspett, doppade i smält choklad & strössel. Supergott!
.
I kväll tänkte jag ge mig på Leilas RockyRoad recept, måste bara handla lite dumlekolor så har jag allt som behövs hemma. Även i det receptet skall man ha marschmallows..
Bilden nedan är klickbar för ett större format.

Ja, ibland får man inte glömma att unna sig det där smarriga fluffiga & mumsiga .. speciellt kalla & mörka höstdagar som nu råder. Det & en bra bok eller en bra tidning & en sprakande brasa.. det är mys det!
.
2 böcker som jag gärna skulle vilja dyka ner i är boken Lev vackert och boken Romantiska hem & Inspiration i vitt, men då jag inte äger dessa så får jag skriva ner dom i min önskelista till tomten.
.
Så gräm inte mörkret & kylan, njut av värmen inomhus & unna dig nåt gott, jag slår vad om att även du är värd det!

KRAM

torsdag 4 november 2010

jag vann jag vann... tjoohoo :)

Ååh vad glad jag är, vilken bra start på dagen! Jag vann tävlingen hos Nordingården http://www.nordingarden.blogspot.com/ !! Supersnygg sjal från nordljus i dusty purple!! 173 tävlande & 2 vinnare.. Kul att vara en av dom!


Klicka gärna in på Nordingårdens blogg, länken har ni ovan, en fantastisk blogg med massa fina bilder & härlig inspiration. Nehepp, idag är det pyjamasparty för dom små här hemma med ett gäng glada 7-8 åringar som skall sova över, bäst att börja fixa & dona :)

Kram