torsdag 30 december 2010

** Gott Nytt År **

.
Önskar alla rara bloggläsare ett riktigt
.

* Gott Nytt År 2010/2011 *

Jag hoppas varmt att vi ses 2011 igen, tack för detta året, alla ni som läst, kommenterat & mailat till mig, & ni ute i blogglandia som genom era egna bloggar med bilder & texter inspirerat mig under hela 2010.


K R A M

onsdag 29 december 2010

Ett dukat bord..

I dagar som dessa är det extra roligt att duka upp fint & ha lite lyxigare middagar i goda vänners lag, ännu en sådan tillbringad ikväll, vi har ju inte många dagar kvar på detta året, så det gäller att passa på att njuta av sista dagarna på 2010 på bästa möjliga sätt & vad är bättre än göra detta tillsammans med trevligt sällskap & en god bit mat efter en dag i pulkabacken..

..Nu åkte även gamla besticken fram ikväll, älskar knivarna med ballongskaft! Lite tråkigt att diska för hand förstås, både bestick & glas..men det hjälpte bäste svärfar till med ikväll, tack!

Glöm inte bort ni med att njuta av årets sista dagar!

K R A M

måndag 27 december 2010

Tack för denna julen!

Tack!


Tack för denna julen Tomten & tack alla nära & kära som förgyllde våran julafton 2010.

Julafton är väldigt mysig & varm men ändå är det skönt att den nu är över, julmat vill man inte ha en bit till av, alla kartonger & julklappspapper som rivits av alla paket har körts till tippen & nu njuter vi av mellandagarna istället.

I går blev det en sväng till stan för att kolla in rean samt en fika med goda vänner & idag blir det en sväng till stan igen för att byta det som inte passade & träffa goda vänner igen! Mellandagarna går åt att träffa familj & vänner & umgås, fika, spela spel & äta god mat..

God fortsättning!

onsdag 22 december 2010

Det blidde ett nytt vardagsrum av paketen..

Nu är dom stora paketen öppnade & ihopsatta & som nån gissade rätt så var det möbler, en soffa, nytt soffbord & en TV-bänk, jaa det är ju sååå roligt att förnya! Den gamla skinnsoffan är såld & dess nya ägare blev lycklig!

Vårt vardagsrum är ju lite avlångt så det blev lite mer rumskänsla när vi fick en hörnsoffa istället, känns lite mer som en social plats nu där hela familjen ryms & kan spela spel & ha julmys utan att behöva sitta som 3 i rad.

Skönt att kunna få sträcka ut sig i soffan & krypa ner bland kuddar & filtar, jag som aldrig somnar i soffan, men nu kommer definitivt finnas risk för att jag lyckas med detta. Den nya soffan ger helt klart en förstärkt social tillvaro & bådar för många framtida filmkvällar. Vill du veta hur vardagsrummet såg ut innan, så klicka på vardagsrum under etiketter till höger, har nåt gammalt inlägg i samband med att vi hängde upp kronan.

Ikväll klädde vi även julgranen, sambon tog sin uppgift på högsta allvar & placerade den i julgransfoten & satte dit belysningen, jag & lilltjejen pyntade den tillsammans innan det blev dags för pepparkaksbak.. Nu saknas bara paketen under granen..men om jag minns rätt brukar tomten hitta dit under natten till julafton & lägga dem på plats. :)

På soffbordet, älskar levande ljus!

Det tar ju lite tid att få ihop möblerna, TV-bänken tog nog mest tid, många spelkonsoller & boxar kräver många sladdar som skall hitta tillbaka till sin utdragna plats.
.
Uppersittarkvällen i morgon, ojoj julafton närmar sig med stormsteg! På dagen skall jag städa det sista & göra grönkål för andra gången på en vecka & på kvällen skall vi slå in dom sista paketen, rimma & tjuväta nygjorda skinkan med goda skinkmackor & bara mysa... nånstans skall vi klämma in ett julbad med.. vad gör ni på uppesittarkvällen?
.
K R A M

tisdag 21 december 2010

Paket, gran & iskallt!

Nu har jag öppnat paketen.. ååh jättefint & jättekul!! Men kämpar med dem för att bjuda på lite resultat i.m onsdag! :) Nu har vi tagit in den ena granen, som mellanlandat i underhållsvärmen i stugan över natten för att kläs under morgondagen, mysigt! Lilltjejen hade julavslutning i kyrkan idag med skolan så nu när ledigheten börjat kan vi kan tillsammans under morgondagen gå & klä granen & förhoppningsvis blir det lite pepparkaksbak med efter julstädningen.

I kväll julhandlade jag, nu är kylskåpet & skafferiet laddat med massa gott! Men det är inget mysväder att ge sig ut i, jag som är så väldigt frusen i vanliga fall, behöver oftast minst 22 grader inomhus för att kunna slappna av.. alltid varit sån.. kan ej hjälpas.. så -20 grader är en nära döden upplevelse för mig.. ögonen blir nästintill simmiga för att det bildas frost på hinnan..känns det som..andningen saktar ner & jag går likt en robot.. Så räddningen var en skön bastu under kvällen..
.

* brrr *

måndag 20 december 2010

Är tomten tidig i år, hallen full med paket?

Hela hallen & en bit in i vardagsrummet är fullt med massa jättepaket..kan det vara tomten som varit tidig i år eller vad kan det vara.. har jag varit såå snäll? Det är väl bara att börja öppna så får ni se ikväll eller i.m vad det var i paketen.. Jag älskar paket :)


Ho ho..

torsdag 16 december 2010

knäckkok, grönkål, köttbullar & julgranar..

Ja, senaste dagarna har ägnats mycket tid i köket.. det har kokats knäck, gjorts julköttbullar, grönkålen skall lagas ikväll & pepparkaksdegen är i kylskåpet. Igår hittade jag även ett recept på tobleronemuffins som jag provade att göra efter ett recept jag hittat på nätet, eftersom sambon fyllde år & tårta är han inte så förtjust i.. & toblerone det gillar han.. så vi hade både tårta & tobleronemuffins :)

I morgon ska vi på julbord & till helgen kommer granen eller julgranarna in.. längtar..älskar ju julgranar så, doften, julgranskulorna och glittret samt givetvis lamporna som får granen att kännas så där magisk. Så ååh vad mysigt att få klä granen.. Så helgen är fullspikad & så känns nästan varje dag nu framöver tills jul.. men så är det ju, med noggrann planering så slipper man den där "julstressen" & man slipper handla sista julklapparna dagen innan julafton.. hoppas jag :)
.
Man får ju trots allt inte glömma vad julen handlar om, att vara tillsammans, inte om det mest julstädade hemmet eller tusentals paket.. men det blir vad man gör det till..

KRAM

fredag 10 december 2010

Till alla små prinsessor!

Stolt mamma som man är till en sprallig tjej på 7 år så bara måste jag ju dela med mig lite klädköp som jag blev så glad för! Kanske även ett julklappstips din din prinsessa.
Kläderna finns upp till strl 128, & den största storleken passar min tjej precis.

En vit tunika i sammet, med sött silkesband i midjan som går att snöra åt, spets & volang nertill & även på den söta luvan. Knappar framtill ner till bandet & 2 söta fickor fram.
Köpte även strumbyxor till i samma vita nyans.

Luva med spets, knappar & knytband!

Volang & spets nertill.

Fickor som är veckade & knytband i midja.

Sen köpte jag i denna underbara turkosa färg ett par byxor med resår i midja, brunt knytband i silke i midjan & rosett av samma band på fickorna, även ett broderat hjärta på fickorna.

Givetvis muddar nertill av en lite längre variant.

Även en tunika inhandlades, med genomgående ficka på magen, med muddar i ärmslut & med luva.

Tunikan har också volang nertill med markerad söm i samma färg som knytbanden. Knappar i brunt fram till midja & med lite detaljer påsydda på framsidan ovanför midjan. Detta set fanns även i en fin rosa färg, om man föredrar det!

Kläderna påminner om Chillnorways barnkollektion dom har väldigt fina kläder men tyvärr för dyra & med tanke på att man har barn som snabbt växer ur sina storlekar & man vill låta dom kunna leka & smutsa ner sig utan att oroa sig för att kläderna förstörs.
.
På bilden nedan ser vi liknande kläder fr. Chillnorways barnkollektion, skillnaden är att plaggen där kostar runt 1000:- bara för en tunika men visst är dom bedårande :)
.
Chillnorway, tunika i sammet, knytband & volang & luva.

Mer färglada kläder fr. Chillnorway, tunika & byxor, knytband, fickor, volanger, spets samt påsydda detaljer.


Inköp: Vit tunika, Kappahl 179:- Vita strumpbyxor Kappahl 69.50:-
Turkos tunika, Kappahl 149:- Turkosa byxor Kappahl, 129:-
Wow, vilket kap va! Var bara tvungen att dela min glädje & tipsa om dessa fina & sköna & billiga plagg till alla små sessor där ute!
Kram & ha en trevlig helg!!

måndag 6 december 2010

Julkänslor!!

Julkänslorna börjar sprida sig allt mer i huset. I helgen tog vi in den första granen i form av en minigran, den prydde bordet tillsammans med ljus, frukter, pepparkakor & smällkarameller.

Även en minigran behöver sin julgransfot för stadga o stabilitet! Julgransfoten i detta fallet har jag konstruerat av en sten som knutits fast i foten på granen. På bilden ser vi julgranskulor som pryder dekorativt men även några gamla kakformar /mandelformar jag använer som ljustakar.

På tallrikshyllan står också ett gott vinter thé från greengate & några goda sylter till gröten.

Goda pepparkakor i burk!

I helgen hade vi julpyssel, barnen gjorde smällkarameller, julkort & mozartkulor, vi åt god mat, hade trevligt sällskap & utomhus eldade vi i vår eldkorg, det var jättemysigt se elden brinna i vinternatten! ..ja, ja..jag vet, det saknas fortfarande spröjs till altandörren :)

Så plötsligt är den här ändå.. julkänslan.. Härligt! & vilket vackert vinterlandskap vi fått.. kanske blir det en vit jul i år med! Hoppas.. Ps, läser du detta Tomten så har jag nu lagt ut min önskelista nu, bara scrolla lite längre ner så har du den på högerkolumnen..
.
K R A M


Följ min blogg med bloglovin