onsdag 13 januari 2010

Dörrmatta 10 i topp!!

Det börjar bli dax att skaffa dörrmatta, En välkomnande entré är alltid det första intrycket man får när man stiger in i hemmet.

Utbudet är stort & det finns en hel del att välja på där ute, precis som med allt annat så kan du få en hur snygg dörrmatta som helst om du är beredd & betala för den..

För min egen del, vill jag gärna byta ut dörrmattan ibland, kanske ett par ggr om året & känner då att jag inte vill lägga hur mycket pengar som helst på en dörrmatta, för precis som kuddar, gardiner, textilier m.m. tycker jag detta är en " accesoar" till hemmet som bytes ibland efter säsong & humör.

I alla fall har jag grävt bland dessa dörrmattor & har hittat min
"tio i topp" lista bland dessa.


Så på en 10. plats kommer denna göna dörrmatta med grenverk på, fr. Dixie 300:-
http://www.fabulousliving.se/dixie-dorrmatta-grenverk-gron-p-231.aspx


På plats 9. kommer en enklare variant med tydligt budskap, denna fr. our-place 229:- http://www.our-place.se/


På plats 8. dörrmatta i svart kokos även här med tydligt budskap! Jörgens Matthus 129:-
http://www.jorgensmatthus.se/dorrmattor.php

7:nde platsen tar en härlig dörrmatta med fjärilar i rött & gult! från Nordal, 229:-
http://www.designdirekt.se/proddet.asp?grp=Dörrmattor


Plats nr. 6. Lite IT inspirerande dörrmatta 299:- fr. Perlan Living,
http://www.perlanliving.se/visa_produkt.asp?id=1163&t=D%F6rrmatta+%94%40+home%94


5:te plats Vårigt vacker Dörrmatta också i kokosfiber Lingonblomma fr. Dixie.
http://www.dixie.se/Resources/38215%20dorrmatta%20fyrklover%20gron.jpg


På plats 4, en enkel rund matta i kokosfiber fr. Ikea, Trampa 159:- prisvärd, enkel men ändå lite utstickande för den runda formen, därav höga placeringen.
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30110257
På plats nr. 3, Härligt harmonisk dörrmatta, körsbärskvist brun också från Dixie, för ÅF se
http://www.dixie.se/aterforsaljare.html

På plats nr.2 närmar vi oss dyrgriparna,

för den händiga kanske en lätt match att göra själv men detta är rund handvirkad matta rosa/grön Nellybell, kanske inte den medt praktiska mattan för leriga barnskor som passerar dörren, men i mina ögon helt klart värt en andra placering för utseendet, dock kanske inte för priset, 999:- Inreda.com http://www.inreda.com/showProductsDetail.asp?pID=12035

& slutligen på plats nr 1. "trumvirvel"

(så här står det på deras hemsida om mattan)

Rund handvirkad matta, Gul / Röd / Rosa med Orange kant, Nellybell
Matta virkad för hand i lakansväv. Hos Nellybell får det som först tänkt slängas ett nytt liv. Ratade gardiner eller lakan blir till fantastiska mattor, ett gott hantverk av god kvalitet. Produkterna är unika och sortimentet varierar efter säsong och efter de tyger som finns tillgängliga. Varje matta finns i ett exemplar. Mått ca Ø75cm. Från Nellybell http://www.inreda.com/showProductsDetail.asp?pID=13000

Denna matta kostar också 999:- fr. inreda.com & min motivering till vinnande bidraget är..

Vackert färgglad dörrmatta i härliga färgkombinationer som även finns i flera varianter, mattan som är återvunnen av bl.a lakansväv ger känsla av äkta hantverk och skiljer sig från mängden av dörrmattor som serieproduceras. En sån här matta i entrén får alla känna sig välkomna!

Så vilken matta skall jag själv ha??

Ja, jag skulle såklart vilja ha mattan som knep första plats, men med tanke på prioritering av placering av satsningar i hemmet så troligtvis blir det den runda mattan i kokosväv fr. ikea,

den fångar upp det runda fönstret i hallen/trappan samtidigt som den passar fint till det handslagna tegelgolvet & fyller sin funktion för alla familjemedlemmar så även för leriga barnskor som fyrbenta vänner som anländer hemmet inom kort.

7 kommentarer:

 1. Lite lustigt men jag skulle nästan kunna vända på din lista!

  Den gröna med trädet på var ju jättesnygg!

  SvaraRadera
 2. Det är ju så, olika hem har olika mattor, möbler, färger, m.m. allt efter smak & tycke & hur resten av hemmet ser ut, jättekul att du tycker till! :)

  Psst, bara för att den gröna mattan med grenverket ligger på plats 10 tycker jag ju inte den är ful, tvärtom den är också den är jättesnygg just därför hamnar den på min lista på 10 utvalda av alla tusen mattor som finns, det är bara det att just i min hall hade den runda gjort sig bäst.. kanske :)

  SvaraRadera
 3. Vilka fina mattor du har grävt fram, flera som skulle passa här hemma. Den runda från Ikea kommer göra sig bra ut hemma hos dig.

  Ha det gott/C

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jag googlade på "sjösten badrum blogg" och hamnade hos dej vilket jag är mycket glad för!

  Vi håller på att renovera badrum och fick igår äntligen bestämt oss för golv som blev sjösten:)

  Letade runt för att hitta lite mer inspiration och det fick jag här - så underbart snyggt och härligt ert badrum är!!! Vi har också tänkt vitt blankt kakel på väggarna.

  Trivs ni med ert val av golv och väggar? Är det svårt att hålla det vita kaklet vitt i duschen?

  Ha det gott!
  Camilla

  SvaraRadera
 5. Hej!
  tack snälla du för din hjälp! Men...problemet är inte att bilderna inte finns, för de ligger där i mitt bildarkiv, jag hittar dem, dock är det så att när jag sen är inloggad på min blogg och ska ladda ner bilderna så fins inte de nya där... Men går jag tillbaka till galleriet så finns de där... Alltså datorn hittar inte bilderna när jag är på bloggen och ska göra inlägget...då är de borta...men stänger jag ner och går in i arkivet igen så finns de där... *suck*!

  Vilka vackra dörrmattor!
  Hade nog inte vågat torka fötterna på första!
  Trean gillade jag mycket också, den kändes lite mer torkvänlig!
  Men i den renligaste världen hade jag valt 1 eller 2!

  Tack än en gång för hjälpen!

  Mariette

  SvaraRadera
 6. Tack House number 15, tråkiga är att alla ikea varuhus inte har den runda mattan och den går inte att beställa via nätet på deras sida, så man får flyga & fara landet runt för att köpa den.. så det får väntas ett litet tag till.. om jag såklart inte tillslut har en vän som är i dom ikeakrokarna som har mattan :)

  Lantliv på Holm, kul att du gillar badrummet, måste säga att jag älskar sjöstenen! Jättefin verkligen, ångrar absolut inte valet, den känns levande, tidlös & harmonisk tycker jag.

  Har inte hittils märkt av några problem att hålla kaklet "vitt" så att säga..Tvärtom, också helnöjd med det valet, rummet upplevs större & ljusare & ger ett lugn vilket rummet skall spegla.

  Tulipa, missuppfattade ditt problem, jag hoppas det löser sig, har du provat med en annan bildstrl. eller i ett annat format?
  Kul att du också gillar dörrmattorna.. men du har rätt, den första vågar man inte torka fötterna på :)

  Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Snygga dörrmattor som du visar här. Sitter själv och letar efter passande dörrmattor att skriva om på min nya sida om just detta.

  SvaraRadera