söndag 15 februari 2009

Markarbete 100% sand

Torsdagen den 12 februari påbörjades markarbetet för att kunna sätta ut profilerna till huset. Många var delaktiga, grävaren, kvalitetsansvarig, kommunen, dom som bygger grunden samt vi. Grävaren råkade gräva av elkabeln så att vi blev strömlösa, eon kom som tur var relativt snabbt så att vi fick tillbaka strömmen efter några timmar igen.

Mycket sand blev det, men än är det inte klart.
Tomten ser mer eller mindre ut som ett grustag nu, man blundar smått varje gång man lämnar hemmet. Det dök även oväntat fram en gammal trekammarbrunn, där den nya grunden skall komma, i morgon skall vi undersöka om vi får gjuta igen den eller vad det är som gäller.

Det blev inte riktigt som jag tänkt mig med utsättningen av garaget, enorma nivåskillnader mellan stugans nedre del och garaget, men vi jobbar väl för fullt för att lösa den delen hemma nu. Enligt profilerna är nivåskillnaden så stor som 1,40m & jag höll på att ramla baklänges, men jag väntar på att dom kommer tillbaka nu i veckan och fortsätter markarbetet så man kan få en bättre bild över hur det ska bli än några pinnar & sandhögar. Gäller att ha tålamod!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar