måndag 31 augusti 2009

Update vecka 35. 20090828. inflyttning närmar sig..

Det hände en hel del förra veckan.. taket är klart i vardagsrummet, bara belysningen skall på plats där dom tre piporna sticker ut.. så man kan belysa snedtaket. Belysningen kom i veckan, supersnygga armaturer, visar detta när det kommer på plats.

Innerdörrar är på plats, blev verkligen som jag hoppats, effekten av dom högblanka vitmålade allmogelisterna & dörrfodret tillsammans med spegeldörrana blev så fint tillsammans.. lovely!

Nycklarna till dörrarna var såå söta.. lite som ett hjärta! :) Dock har inte handtagen komit än.. väntar..

& här ser vi dörrar, foder, lister & lite av eluttagen som går i gammalstil, ( eljo renova).. Golvet kan vi också se har kommit på plats i dom flesta rummen, dock ej i vardagsrummet..

Köksön är nu komplett , alla hällar på plats, gasflaskan skall var längst till vänster i skåpet.. Ugnen också på plats. Gas vänster, grill/fritös i mitten & en highlighthäll till höger.. Gissa vem som vill laga mat nu då :) Annat mot lilla spisen i stugan med 2 plattor & en ugn man inte kan köra samtidigt som plattorna..huh

& sen har vi klaffdelen jag tycker är fantastisk, vill man ha köksön 60cm större är det bara att fälla ut klaffen, & wips så har man massa mer avställningsyta eller serveringsyta eller hur man nu väljer att använda den.

Klaffen utfälld..

Klaffen infälld..

Det kom ju lite belysning på plats i veckan, vilken känsla.. här syns några spottar i köket. skafferiet till vänster skall dock målas, mitt projekt i veckan.

& här ser vi en del i badrummet.. Bastun snart klar! Nu har vi köpt badrumsmöblerna & det blev inte som vi tänkt från början med kommod för 2 tvättställ, hittade ingen snygg sådan :( , så det var til att smida nya planer & resultatet kommer bli kanon! Bilder kommer när det kommer upp!

En hel del återstår, fler lister skall på plats, handtag, lite mer belysning, golv i vardagsrum, fönsterbrädor,måla lite & måla lite till & så vvs-aren får komma & installera allt vatten i kök, badrum, klädvård.. m.m...
Åååh vad jag längtar efter att få flytta in.. ett par veckor till känns det som, sen så, äntligen!

4 kommentarer:

 1. Å så snyggt!!!!! Det blir verkligen superbra!!
  Viveka på Humlebacken

  SvaraRadera
 2. Oj, oj så snyggt hus ni bygger!!! Fint med sk. "skånelänga"..

  Lycka till! Kram Maria

  SvaraRadera
 3. Jättefint golv i badrummet, är det 10x10 eller 5x5? Ska nog ta modell av ditt badrum tror jag, vi håller som bäst på å bygger hus. Synd att Flåren-serien inte verkar säljas mera på Ikea...

  Och plankgolvet, har ni behandlat det själva då du skrev borstat och vaxat, eller var det färdigt behandlat? Det går ihop med golvvärme alltså trots att det är äkta plankgolv?

  Hälsningar,
  Erika i Vasa, Finland

  SvaraRadera
 4. Förvisso gamla poster men ni har väl inte gasen till hällen förvarad i ett tätt skåp inomhus ? Inte att rekommendera om hus, hem och liv är er kärt..förvisso tillåtet i väl ventilerat utrymme men vart ventilerar köksskåpet, ut i köket? Såg läskigt ut det där, annars väldigt fint.


  // Johan

  SvaraRadera