fredag 18 december 2009

Färdig trappvägg & lantliga kökshyllor & ny header!

Det har varit en händelserik vecka, inte så mycket av julpyssel, glögg & pepparkakshus..än..Så vad har vi då pysslat med?, som ni kanske märker har bloggen fått ett nytt vinteransikte utåt, tyckte att varken stranden, lavendeln eller fåren på en sommaräng gjorde sig så bra för denna säsongen, så som ett omslag på en tidning tycker jag att det är kul att anpassa utsidan till perioden så att säga, hoppas ni gillar det!
.
& vad har då hänt i huset?, jo innertaket i entrén målades om i samband med att väggen till trappan spacklades & slipades. Nedan ser vi hur spottarna är utdragna & väggarna är skyddade med plast mot eventuellt stänk. Oj som det såg ut ett tag!

I förra inlägget visade jag att spackling & slipning var påbörjat, här ser vi steg 2, nämligen grundmålning av den platsbyggda väggen till trappan.

Färdiga resultatet i trappan, dock är trappan fortfarande obehandlad, mycket lutar åt att den kommer att få samma ljusa vita som golvet & innertaket i vardagsrummet, golvet är vitvaxat, taket vitoljat..
.

Färghandeln får avgöra vad som blir bäst för trappan för att få denna nyans, med tanke på att det blir ett helt annat slitage i en trappa, samtidigt som att det skall vara en behandling som går at måla över om man vill utan att man måste slipa ner hela trappan, men med tanke på att ovanvåningen än så länge är oinredd så är detta inget som brådskar än..

Så var det färdigmålat..vilka fantastiska målare!!
Nu skall bara spottarna ploppas upp igen..
.
På väggen skall det bli en klädhängare /krokar till lilltjejen i barn nivå, så kan hon & andra barn som kommer på besök hänga upp sina kläder själva, inte så kul att antingen alltid hänga upp hennes jacka på våra krokar så hon inte kommer åt den själv, eller att ha den liggandes på golvet..
.
Så den här väggen kommer verkligen att fylla sin funktion.
Under trappan en liten dörr med plats för lite förvaring..

Så äntligen kom kökshyllorna, efter mycket tjat & många samtal så hämtade sambon hem dom, verkligen jättefina tycker jag, precis som jag ville ha dom!
.
Nedan, har jag mätt ut var konsolerna skall sitta, det blev 8 st. dessa var tänkta att fördela på 3 st. hyllplan som sträcker sig över hela köksbänken.

Till detta krävdes såklart också en händig sambo & ett laserpass & diverse verktyg.

Inte riktigt ordentligt fastskruvade än, men jag var tvungen att gå prova lite saker på kökshyllorna, får se vad jag kommer att ha på dom, det får ju inte bli rörigt eller stökigt, utan det skall vara en blandning av saker som används dagligen samt det lilla extra som kan piffa till det lite.. jag återkommer med bilder på detta när jag är klar med resultatet.

Lite glas, skålar & assietter provas..

samt lite burkar, men mycket burkar vill jag ha inne i skafferiet, snart får vi dom hyllorna också på plats, jag gillar så et gammaldags lantligt skafferi man kan gå in i, hyllorna skall ha hyllband % skorpr, vetemjöl, socker, m.m. finns i vackra burkar.. ååh :)

Men nu är det ju helg, så efter målning & spackling & slipning, så är det julstädet som gäller.. Men så klart, julmusik, & glögg gör ju det hela roligare!

6 kommentarer:

 1. Ser att du gillar heminredning. Då kanske min site är något för dig? På anntherese.se kan du välja bland unika och annorlunda motiv att dekorera ditt hem med. Fototavlorna passar utmärkt som present eller julklapp till den som gillar heminredning och design! Jag säljer även vackra vykort och inspirerande fotoböcker. Välkommen in på ett besök!

  SvaraRadera
 2. Kul att följa allt som sker i huset, ser ut som att huset snart är inflyttningsklart?! :)

  Vad har du köpt de fina hyllplanen och konsollerna? Så fint med dem i ditt kök och vad hemtrevligt med lite glas, tallrikar och burkar på!

  Kram Linda

  SvaraRadera
 3. Hej Linda.. Vi har bott i huset nu i strax över 2 månader så det är absolut inflyttningsklart! :)

  Hyllplanen är specialbeställda hos en lokal snickerifirma, & hör & häpna dom fina konsolerna finns på ikea, fantastiskt fina till ett kanon pris, bra kombo!
  Ha det gott!

  Anntherese, fina bilder du tar, men jag föredrar privata motiv jag själv knäpper som jag har ett minne eller en känsla till. Tack för tanken, God Jul & lycka till.

  SvaraRadera
 4. finvinterheader du ahr ordnat och hyllorna blev jätte fina. Va roligt det måste vara att få små pilla så där i köket, lite av is.

  SvaraRadera
 5. Verkar som om ni har haft lika fullt upp som vi till jul ;). Resultatet blev jättefint!
  Vill önska dig en riktigt skön jul med massor av mys!
  Kram, Nicole

  SvaraRadera