onsdag 9 december 2009

Med sprit får man igång pumpen, sen var man på lyset med!

Rubriken kan jag ju kortfattat förklara till nedanstående inlägg, det är inte riktigt så drastiskt som det låter.. Spriten är kollekorspriten som pumpats in i pannan.. Lyset, är jag & pillar på titt som tätt & då menar jag den sista kvarvarande Glitzlampan som inhandlats till tvättstugan, mer utförligt beskriver jag nedan.

I veckan som gått så har det inte hänt så mycket på byggfronten, vid den här tiden så är det ju så mycket annat som händer speciellt hos barnfamiljer..

Men i tvättstugan har det hänt lite.. Äntligen är lampa nr.2 köpt.. Nu är belysningen i tvättstugan komplett..
2 st. Glitzbollar hängandes i taket. (Lampa Glitz fr. mio möbler 1550:-) I det högra hörnet har min nya träningscykel fått sin plats, nu gäller att ta sig tiden & ta en tur & det måste ju bara var hur kul & motiverande som helst under dom här lamporna, eller? :)

Så vänder man blicken åt dörren som går in i stugan från tvättrummet..huh.. här är det så ofärdigt det kan bli.. tråkig syn, men Rom byggdes visst inte över en dag.
Sladdar för nätverket långt i från klara.. en vacker dag skall dom prydas bakom ett smidigt skåp.. Smygen runt dörren ej spacklad & målad.. bar gipsskiva än så länge.

Det finns ju fler sådana här tråkiga vrån i huset vi får kämpa med, förutom denna väggen i tvättstugan har vi trappan & platsbyggda väggen till trappan som också bara har en beklädnad av gipskivor.. men men.. en dag i taget :)

Men lamporna är ju trots allt uppe.. & jag går runt & dimmar ner & dimmar upp lyset... gillar skenet av dessa prismor,känslan av en lite småglammig tvättstuga / groventré tycker jag om, detta är oftast ett rum man prioriterar långt nere på listan, kanske blir det roligare att tvätta.. kanske, kanske :) Lägger ut fler bättre bilder när det är lite mera framskridet.

Rent praktiskt om vi återgår till ett par inlägg tillbaka så är ju kollektorerna nergrävda & provtryckta, så nu var det dags förr vvs-killarna att koppla in jordvärmen.
Tidigare har vi kört på enbart elpatron vilket är mindre roligt i längden. Så det var skönt att få igång pumpen!!
Kollektorspriten pumpas in i systemet..
& så här ser det ut jämte pannan under installering, här får vi placera ett skåp med utskuren baksida för att gömma rören.
Ett problem är det dock.. den väsnas lite för mycket ibland.. klurar på att lösa detta problemet, nån som känner igen sig & löst det på ett bra sätt när det gäller sånt här system.. tips som hörselkåpor godtas ej.. :)
I veckan hanns det med en utflykt till Små Ting i Harplinge där handlades det bl.a. små julgranskulor i fattigmanssilver i form av hjärtan & en fin växtklocka, får se vad jag gör med den & var den finner sin plats.

Julgranskulorna skall sitta på den lilla granen som är planterad i en zinkhink..fast den får stå ute ett litet tag till innan jag tar in & klär den.
Köket planeras för avslutning, vi vill ju ha hyllor istället för överskåp i köket, hyllorna skall jag hämta på fredag, konsoller vill jag från ikea, se bild nedan.. Dom kommer passa bra i i resten av stilen på köket.. ååh vad jag längtar efter att få upp hyllorna..
.
Ikea dags snart & köpa konsoller.

Antika skrivbordet under spegeln sålde jag i veckan.. jag vill ha ett månbord där i stället.. månbord med låda, finns det, mån tro.. ? :)

Det var en kort update.. to be continued.. Nu skall jag lägga mig & läsa en bunta inredningstidningar som min kära granne kom med i en kasse för att ge mig mer inspiration, underbart, Tack Ulrika, hoppas skrivbordet & Bokhyllan blev bra!
.
Natti!

6 kommentarer:

 1. Riktigt snyggt med de där lamporna i tvättstugan!

  SvaraRadera
 2. Lamporna är så fin, får nog köpa dem i smyg så att inte sambon får reda på vad de kostar. Men de kanske är för stora så han slår i huvudet, attans glömde det där med takhöjden. Kanske finns det andra glittrande fina lampor till min tvättstuga. Ha de bra!

  SvaraRadera
 3. Har precis hittat till dig blogg, och tyckte den var jättetrevlig. Kul att följa ert drömhus under byggets gång och nu framöver!

  Finfina lampor i tvättstugan, så härligt glimrande sken!

  Nu har jag fått äran att bli din första följare! :)

  Kram Linda

  SvaraRadera
 4. Hej och tack för en mycket trevlig kväll i lördags! God mat, trevligt prat i ert fina hus!
  Förlåt att jag spöade er i Singstar..! Hoppas fortsättningen på kvällen blev kul!
  Kram - Ulrika

  SvaraRadera
 5. Tack Buxbo David, Ika & Linda, kul att ni gillar lamporna!

  Ulrika, tack själv, det var väldigt trevligt i lördags, tusen tack för den fantastiskt fina lingonkransen du gjorde, den skall vara med i mitt nästa inlägg! Men förlåta dig för att du spöade oss i singstar, ååh nej.. det dröjer ;)hee, Kram!

  SvaraRadera
 6. Hej! Är på jakt efter sånna handtag du har på kökslådorna. var har du hittat dem? Maila mig gärna: lina.sundstrom@hotmail.com
  Vänliga hälsningar
  Lina

  SvaraRadera