torsdag 21 januari 2010

Golv för 10.000:- kvm, ögongodis, varsågod!

Förra sommaren var vi i Järrestad i Österlen & besökte Stiltje showroom.
Stiltje säljer annorlunda stengolv och väggbehandlingar. Från indiska skiffergolv till spanskt handslaget tegel och franska cementplattor & glasmosaik. Golv som kan ligga i 100-200 år & bara bli vackrare med åren..
.
Vi nappade på detta & fastnade för Stiltjes handslagna spanska golvtegel. Detta golv pryder idag köket & hallen & jag ångrar det inte en sekund! Men smakar det så kostar det sägs det :)
.
Vi tar en tripp tillbaka Österlen & njuter av bilderna!

När man anländer till Järrestad i Österlen möts man av en vacker skylt, som tydligt talar om att du har kommit rätt. Stiltje drivs av Pamela Moëll som har Stiltjes showroom på gården i Österlen där de bor i en underbar miljö med hagar med hästar & vackra vyer.

Redan i entrén möts man av mosiakplattor på väggarna i vackra färger.


Bild nedan, färgade plattor i handslaget tegel. Vill du läsa mer om dessa följ länken nedan
http://www.stiltje.se/vaggytor.asp


& så Stiltjes dyrgrip denna vackra glasmosaik..
.
Nu har man även fått agenturen för kinesisk glasmosaik med en nästan overklig lyster.– Det är nästan så att man vill ha några kvadratdecimeter i ram med en spotlight på bara för att se hur det skimrar i ljuset. Företaget som tillverkar mosaiken beskrivs av Pamela som som mer konstnärer än producenter.– I dagens handel glömmer vi ofta bort att Kina för inte allt för länge sedan var känt just för sitt ytterst fina hantverk.
.
Detta är en tradition i Kina, och det märks på den mosaik vi säljer.Mosaiken finns med en mängd olika former, färger och ytor. Men gemensamt är att de har helt unika sätt att reflektera ljus. Och att det inte finns två likadana bitar i mosaiken.
.
Glasmosaik med bladguld för 10 000 kr kvadratmeternMen smakar det så kostar det. Från 2 800 – 4 900 kronor kvadratmetern. Om man inte väljer Gold med inlagt bladguld – här är priset 10 000 kr per kvadratmeter.– Gold är helt osannolikt vacker, säger Pamela. –
.
Man behöver inga stora mängder, utan kan använda den som dekor. Varför inte tillsammans med ett svart skiffergolv? säger Pamela på http://www.pressinformation.com/
.
kolla in fler varianter av denna dyrgrip på
http://www.stiltje.se/mggold.htmlSen kommer vi till mina favoritgolv, dessa underbara handslagna tegelgolv i olika former, hårt & slitstarkt där varje platta är unik med sitt eget liv i.
.
Till vänster Hexagon som påminner lite om en honungskaka & deras livfulla stjärngolv som även finns med gult inlsag i mönsterna längst till höger. Stiltje har också golvtegel i form av fiskben samt även golvtegel i kvadratiska former i olika storlekar för ett lugnare intryck.

Kvadratiska former på det handslagna teglet, denna variant valde vi i kök & hall, med den släta sidan upp, på bilden ser vi ett exempel på den ruffa sidan uppåt. Vill du veta mer om Stiltjes handslagna golvtegel läs länken http://www.stiltje.se/tegel.asp

Stjärngolv utan gult inslag. http://www.stiltje.se/img/stjarnruffvinjett_stor.jpg

Stjärngolv med gult inslag. (För att få det gula vill jag minnas man vänder man på plattan)

Läcker fiskbenstegel.

Stiltje har ju ett stort utbud, inte bara glasmosaik & golvtegel utan även franska cementgolv som vi ser lite av nedan.

Nedan deras variant Provence.

Bilden nedan visar ytterligare ett exempel på glasmosaiken, så här står det på Stiltjes hemsida, Unik blandning av storlekar och färger. Pärlemolyster och oregelbundna kanter förstärker intrycket av lyx. Pris 3900kr/kvm http://www.stiltje.se/glasmosaik.asp

Och om denna variant hittar vi fakta på hemsidan som
Oval form, reflekterande. Har du sett fjällen på en vacker fisk så förstår du.
Pris 3900kr/kvm. Denna finns också i olika färger, se http://www.stiltje.se/mgfish.html

Mera franskt cementgolv, på bilden ser vi bl.a. intermezzo, renecence, isadora m.m.

Ondaya nedan till höger.

Golvet vi la i entrén & köket var obehandlat, Stiltje säljer även olika oljor & vax man behandlar tegelgolven med, det är mycket jobb men resultatet blir kanonfint! blickar du tillbaka i bloggen hittar du säkert inlägg om när vi la våra golv, behandlade dem samt slutresultaten.
.
För priser & mer information om Stiltjes golv,
.
Tel: 073-7606686
.
Lägger även in bilder på tulpanerna som jag hade på köksbordet, fotograferade dem innan dom slokade helt för att slängas. Nu vill jag ha nya tulpaner..
.
Tulpaner i alla möjliga färger.. jag älskar tulpaner, det för en närmare våren, ger en glädje & i vintermörkret så ser man ljuset.. för mig symboliserar dom olika saker..
.
Den vita, så ljuv och oskuldsfull.

Den lila så djärv & livfull.
.
den Rosa tycker jag symboliserar lycka & värme.

Blandad kompott med vitt, rosa, orange & rött..kärlek för rött.
.
Ljust lila så magisk.
.
vit & orange, fruktbarhet.

Även som svart vit tycker jag tulpanen är vacker & full av liv!
.
Nog om golv & tulpaner, nya Lantliv & Drömhem & trädgård kom med posten idag.. Jag tror jag lägger mig & läser & drömmer mig bort...till våren!

En semla nu skulle också sitta fint! :)

3 kommentarer:

 1. Blev som en flicka på julafton i går när jag öpnnade brevlådan, tvåååå tidningar på en gång, YES!!!
  Franskcement på golvet hade varit en dröm men jisses vilka priser. Kan man betala det andra kaklet uan att sätta tungan i halsen kanske.
  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. hej!
  Så mycket fint du visar!
  Tack för hälsningen hos mig! Kul att du kikade in!
  ja sama suomeksi :)

  SvaraRadera
 3. jag älska stiltjes golv, dom har bara för mkt fint ;) Vi har deras tegelgolv i vår hall. Är super nöjd.

  SvaraRadera