söndag 7 februari 2010

Vårletardag i Vintervita Vackra Vilshärad..

Det pratas om vår överallt, på bloggar, i tidningar & i affärer förbereds det för vårnyheter.. Ok, jag ger mig tänkte jag & tog mig en promenad i vårt vackra Vilshärad för att leta upp våren..

Vilshärad för er som inte känner till det ligger längs havet ca 10 km norr om Halmstad.
En gammal fiskeby som utvecklats från sommarstugeområde till ett expansivt område för åretruntboende.

Per Gessle bodde under sin uppväxt en period här i Vilshärad, närmare sagt 1978, på Hamiltonsväg, det var här familjen valde att bygga ett nytt hus, men tvingades sälja det alldeles för tidigt.
I det här huset skrev Per låten När alla vännerna gått hem.
http://www.gradvall.se/artiklar.asp?entry_id=49

Vilshärad har en vacker strand som är 4km lång, här bjuds det inte bara på salta bad utan även krabbfiske och vackra vyer samt många små fiskebåtar. Byn har också många hästgårdar samt en gårdsbutik med närodlade varor som även anordnar loppis på sommaren.

Sommaren är oslagbar i Vilshärad, den upplever många sommargäster antingen från nån av Vilshärads 2 campingar eller från nån av alla sommarstugor som finns i Vilshärad.

Förutom allt vad havet kan erbjuda så finns här tillgång till sommarlivs, restaurang, café, pay and play golfbana samt fotbollsgolf under sommaren. För den naturintresserad finns även ett fantastiskt naturreservat som erbjuder promenader & som har en spännande historia bakom sig.

Även hösten är vacker i Vilshärad, förutom naturreservatetspromenader så finns det också många bra svampplockarställen.

För att återgå till vintern som jag tidigare skrivit om så först en liten återblick på bilden av huset i sin vinterskrud, dagtid..

& kvällstid.


Men idag var det ju promenaddags.. lite av en vårletardag.. många pratar ju om våren & idag tänkte jag hitta den för att konstatera att jag har fel, att den verkligen är på väg, att vi inte lurar oss själva..

På promenaden såg vi vackra grindar (sådana här grindar jag vill att vi skall ha till sommaren)..men nää ingen vår här..

Efter några minuters promenad kommer vi ner till stranden, det kändes som man kommit till antarktis.. vackert, kallt & täckt av is... nää ingen vår här heller, men helt otroligt fint var det med ismassorna & den blå himlen.

Isen sträckte sig så långt ögat kan nå.. men nää ingen vår..

I Vilshärad har vi många fina stenmurar som förr användes för att markera tomtgränser, samt för att hänga in eller stänga ute boskap. Jag hittade också ett par fina gamla grindstolpar av sten.. men Vår? näää

& naturreservaten som jag talade om, här står det om floran & faunan, om stenmurarna samt om reservatets historia.

Ytterligare en strandbild, utan ett enda vårtecken..

Min sambo & vovven fick klart följa med på promenaden & dom hittade heller ingen vår idag. Snarare ser det ut som dom är på en expedition i Antarktis.

Så promenaden gav mig inga vårtecken, men en sån fantastikt vinterbild av Vilshärad som jag hoppas jag kunnat dela med mig av till er också. När vi kom hem så gjorde vi varmchokladmjölk & ostsmörgåsar som vi åt framför braskaminen!
.
Vilken dag, jag är glad att vi ännu inte hittade våren så att vi fick uppleva ytterligare en dag i detta underbara vinterlandskap som man inte så ofta får se!
.
Så jag fortsätter helt enkelt av att njuta av vintern ett tag till tills jag får motsatsen bevisad :)
Har ni hittat våren, eller njuter ni också fortfarande av vintern?

6 kommentarer:

 1. Jätte fina bilder från dina trakter. Vi får nog vänta på våren i år. Såg att du är med i Humlebackens vårspaning och om en månad så får vi gå ut o leta igen.

  SvaraRadera
 2. Hej! Vackra vinterbilder, men jag håller med, hittar ingen vår här heller. Tror det är ljug! Man pratar vår för att man är trött på att prata vinter.. :)

  SvaraRadera
 3. Vilket vackert hem ni har! Jag har kollat på alla bilder från bygget och jag känner igen mig, vi håller på och bygger just nu. Längtar tills jag får börja pynta och piffa i huset! Vi verkar ha likadan smak du och jag, såg flera saker som vi också ska ha, bl.a. Flåren badrumsskåp, kökshandtagen och Eljo Renova :-)

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Har du någon aning om vad familjen heter som bor i huset du fotade på utflykt 090510?
  Vi ska till att lägga om taket och jag är nyfiken på om deras enkupiga takpannor är lera eller betong!
  mvh Ulrika Rylander
  ps Vilket fint hus ni har byggt!!!

  SvaraRadera
 5. Tack för alla varma kommentarer! Ika & Pernilla, det är ju långt till våren, men som ni såg så hördes den i alla fall ( i inlägget efter detta) & det värmer verkligen! :)

  Miss Goldie, vad kul att du hittat hit från Finland & att vi har samma smak, jag skall definitivt ta & kika in på din sida inom kort.. :)

  Ulrika, jag känner inte familjen, men har haft turen att få kika innuti deras vackra hem.

  Familjen heter George & Lena Karmi.
  Lättast når du dom via Lenas hemsida http://www.lenakarmi.com/
  Där finner du kontaktuppgifter. jag vet inte om hon minns mig, men hälsa henne :)Hon gav mig mycket inspiration genom sitt hem!
  Hoppas det hjälpte dig lite på traven,

  Lycka till!

  SvaraRadera
 6. Hej Jag breukar titta in på din blogg. ni har såå fint hus.
  Brukar vara i halmstad och frösakull på sommrarna . gud så jag längtar men nu när man ser bilder och snö på havet.. BRRR =)
  Ha det så gott och vi hoppas verkligen det blir sommar snart
  kram

  SvaraRadera