måndag 5 april 2010

Tillökning i familjen, 8 armar & 14,8 kg !!!

Tänk att jag älskar kristallkronor.. det är nåt visst med dom, kanske inte med alla, en del är för pråliga och för mycket & en del är bara magiska.
Jag har hittat min magiska kristallkrona i Staffanstorp, åtta armar, 14,8 kg & en rackans massa prismor att polera, som det skall vara då med kristallkronor!

Inte det lättaste att sätta upp, men fram med stegen! Den givna platsen är vardagsrummet som i framtiden kommer bli matsal / sällskapsrum när vi blir klara med ovanvåningen. Så när det blir matsal kommer vi givetvis sänka kronan, men än så länge så får den hänga så man kan gå under den.
Ett tag kändes det inte som ett vardagsrum, nää mer som salongen.. :)

Nästan så att balklänningen & glasskorna skulle fram..

Så för mig är den magisk, har länge velat ha en lite större kristallkrona nu var det vår tur att få det. Den gamla jag har med fem armar kändes plötsligt som en liten lampett :)

Nu kan jag bocka av stor kristallkrona på min vill ha lista.. Tänk att lampor kan skapa en sån känsla, fast i och för sig har jag alltid varit förstjust i vackra lampor, speciellt fina kristallkronor. När jag tänker efter har jag en fin krona i sovrummet & en lampa med prismor i lilltjejens rum med.. Men dom gör sig bra där, det måste ju passa in i miljön också & inte bara vara snygg.


Jag skall köpa vackra antikljus och sätta i ljushållarna.

Kronan fick sin plats halvvägs upp i nock, där sitter den nog så länge vi bor här!

7 kommentarer:

 1. Tjusig krona, helrätt:)
  Ha en bra dag


  Ulrika

  SvaraRadera
 2. Grymt fin lampa:) Jag älskar oxå lampor! Vi har en i vardagsrummet som nu ska säljas som är helt underbar. Vi vet dock inte värdet? Har du någon aning?

  /Frida

  SvaraRadera
 3. Verkligen maffig lampa! Mycket läckert!
  Kram Anna

  SvaraRadera
 4. Hittade precis hit och det blir nog inte sista gången jag kikar in! :)
  Vackert hus ni har och mysig blogg!

  SvaraRadera
 5. Super härligt rum! Måste bara få se detta live någon gång.

  SvaraRadera
 6. Såg att du låg på topp 10 på vibyggerhus.se GRATTIS GRATTIS!!
  Du kanske har legat där länge men jag är inte där o kollar så ofta.

  SvaraRadera
 7. Tusen tack för alla kommentarer, man blir ju bara så glad när man hittar nåt som man länge velat ha & som känns så helrätt när det väl kommer på plats. Ika, 10 i topp listan på vibygger hus har jag legat på snart i ett år, brukar pendla mellan 7 plats ner till elfte då jag halkar ur när nån ny kommer in.. så jag finns där från & till.. Kul!

  Vi kanske skulle ta & ordna en bloggträff i sommar, träffas några stycken bloggare, tjata blogg, hus & bygge, inredning & allt annat mellan himmel & jord..& lite rosévin på det så vore det säkert superkul! :) Då skulle du få se det live ju! hee, men jag får klura vidare på detta & återkomma :)

  SvaraRadera