tisdag 22 juni 2010

Update!

Tänkte köra en kort update över vad som har hänt på sista tiden. Har varit lite dålig på att uppdatera men det har varit högtryck på jobbet & det är ju iofs. roligt!

I dag sattes tältet till midsommar upp, inte dåligt att ha gjuten platta till partytält :) Men ok.. plattan är egentligen till framtida garaget & orangeriet, kanske lite väl lyx att ha det till partytält :) Men kanon så länge vi kan använda det, stabilt, torrt & lätt att rengöra. :)

När alla delarna placerats ut så dags för att resa tältet.

& sen på med tak & väggar & förankring av tältet. Sidodelarna kommer också på plats snart.
Så jag hjälpte till med taket & sätta ihop några stolpar, sen gick jag in för knotten höll på att äta upp mig, min sambo däremot som inte är lika klen som jag när det gäller knott var superduktig & satte ihop resten av tältet själv... sen är det bara mitt arbete som återstår..
.
Jag skall dekorera invändigt med transparenta tygstycken i taket & kronan skall hänga i mitten.. Sen skall det placeras bord & stolar samt dukas.. Det är bra när man kan fördela uppgifterna. Hjälps man åt går det alltid mycket lättare. Bra blir det i alla fall, tältet brukar få stå kvar över sommaren. Ett färdigdukat & dekorerat tält får ni bilder av i ett annat inlägg.
Det är inte bara på baksidan det händer grejer utan även på framsidan.. äääntligen har den tråkiga högen försvunnit, här fick vi hjälp av några lokala bybor som kom med sin grävare & lastbil.. Kanonsnällt att det gick att ordna.

Här lastas överblivna sanden på för att fylla igen några hål på åkrarna lite längre bort. Så vår hög kommer minsann till nytta nån annanstans.

Så nu när vi får lite tid över skall vi kratta till framsidan lite bättre, lite jord har vi redan börjat lägga ut. Det skall till singelgångar & gräs. Får se när det blir staket & grindar.. Vi har ju altanprojektet på baksidan som också skall göras.. men.. först är det midsommarfest.
.
Vi har passat på att städa ur vår stuga som vi har på tomten,vi köpte lite möbler & städade ur den så våra övernattande gäster kan använda den när dom kommer till midsommar , ja, vi har verkligen haft att göra & mer blir det..puh.. tack för hjälpen svärmor & svärfar med släp, bärhjälp & lån av extra täcken m.m. Guld värt!

Natti...

3 kommentarer:

 1. Vad smart att sätta upp ett tält och använda plattan till det. Hoppas ni får en fin midsommar!
  /Carin

  SvaraRadera
 2. Ojojoj vad ni är flitiga!
  Önskar er en trevlig midsommar!

  Kram Mimmi

  SvaraRadera
 3. Låter jätte fint att få fira Midsommar i ett pyntat tält. Skoj att ni har det kvar o använder det hela sommaren.
  Får vi se altanbygget snart?

  SvaraRadera