söndag 12 september 2010

Vågat värre i köket!

Ny köksvåg har anlänt.. eller ny & ny.. snarare en gammal butiksvåg av märket Berkel & jag bara är storförtjust i denna våg! Den väger verkligen på grammet & är i toppskick trots sin ålder.

Men det är faktiskt inte funktionen som är prioriterad på denna raritet utan snarare designen & känslan av att få komma tillbaka till en svunnen tid. Nu har den iaf fått plats i vårat kök & den är mer än välkommen.

På baksidan av vågen står det: Högsta belastning 2 kg. Berkel AB Stockholm
Justerade vikter skola finnas att tillgå för vågens undersökning vid följande belastningar 0,1 kg, 0,2 kg, 0,5kg. Kungl. Mynt och Justeringsverket.

Vilket språk! Den gamla svenskan är ju bara så vacker, skola finnas att tillgå.. :)

Mätarmen visar Pris 1 kg 0,50-6 kr & vikteneheten från 0-1000 gr.

Finns många varianter av gamla berkelvågar, nedan ser vi en röd våg , också såå fin! Men i vårt kök blev det som sagt en vit.

Sen är det ju lite kul att förnya hemmet med saker som inte finns i var mans hem, saker som tar oss tillbaka i tiden, saker vi blandar med dagens moderna ting, saker som har en historia.
Passar självklart inte alla kök men den gjorde sig såå fin hemma hos oss & har fått sin plats där mixern på bilden står.

9 kommentarer:

 1. Vilken härlig våg du hittat, jag minns när de fanns i affärerna innan snabbköpens tid..Nu finns det ju liknande men inte så fina som de gamla hederliga vågarna...Hade jag haft plats så skulle jag också vilja ha en...
  Trevlig söndag..
  Kram Anneli

  SvaraRadera
 2. Jätteläcker våg, minns också när det fanns sådana i affärerna! Där vägdes kött och allehanda andra saker...och jag ville jobba i affär när jag blev stor och stå och väga med en sådan våg:)

  KRAM Helena

  SvaraRadera
 3. Precis en sådan våg har min mamma i sitt bageri och den används fortfarande varje gång de ska paketera skorpor! :) Så jag har stått och vägt med en sådan våg måååånga gånger genom åren. Funkar kanonbra!!

  SvaraRadera
 4. Tack för din rara hälsning.
  Den där köpmandisken fick mitt hjärta att slå många extra slag. Vill haa.... har sökt med ljus och lyckta efter något sådan. Lyckliga du. Vilket vackert hem ni har skapat.
  Kommer att kika in till dig igen.
  kram Raina

  SvaraRadera
 5. Vilket fynd!
  Snygg inredningsdetalj.

  SvaraRadera
 6. Jätte fin våg....kommer i håg lanthandeln jag handlade i med min mormor. De hade en sån stor o jag tyckte det var huuuur mycket siffror på den som helst.

  SvaraRadera
 7. ja, visst är härligt med prylar som kan framkalla nostalgikickar! underbart med inredning som väcker känslor!

  SvaraRadera
 8. Qu'est-ce que c'est agréable de se balader chez toi ! J'adore cette balance rouge !!!

  SvaraRadera