torsdag 16 december 2010

knäckkok, grönkål, köttbullar & julgranar..

Ja, senaste dagarna har ägnats mycket tid i köket.. det har kokats knäck, gjorts julköttbullar, grönkålen skall lagas ikväll & pepparkaksdegen är i kylskåpet. Igår hittade jag även ett recept på tobleronemuffins som jag provade att göra efter ett recept jag hittat på nätet, eftersom sambon fyllde år & tårta är han inte så förtjust i.. & toblerone det gillar han.. så vi hade både tårta & tobleronemuffins :)

I morgon ska vi på julbord & till helgen kommer granen eller julgranarna in.. längtar..älskar ju julgranar så, doften, julgranskulorna och glittret samt givetvis lamporna som får granen att kännas så där magisk. Så ååh vad mysigt att få klä granen.. Så helgen är fullspikad & så känns nästan varje dag nu framöver tills jul.. men så är det ju, med noggrann planering så slipper man den där "julstressen" & man slipper handla sista julklapparna dagen innan julafton.. hoppas jag :)
.
Man får ju trots allt inte glömma vad julen handlar om, att vara tillsammans, inte om det mest julstädade hemmet eller tusentals paket.. men det blir vad man gör det till..

KRAM

2 kommentarer:

 1. Härliga ord du bjuder på. Det verkar som att du har massor kvar att göra till jul men med din beskrivning så går det nog jättebra utan att behöva stressa. Att njuta och ha det mysigt är vad som hör till julen och är av största vikt.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 2. Jag tror att har man bara en plan så slipper man stresskänslan även om man slår in de sista julklapparna sent på torsdagkväll ;o), ska koka knäck och skumtomtefugde idag gjorde lakritskola igår och hoppas att det finns lite kvar till jul ;o)
  Ha en fin helg!
  Kram/Lena

  SvaraRadera