måndag 17 januari 2011

Lantligt skafferi

Nu är äntligen skafferiet urstädat..
Vårt skafferi är ett platsbyggt skafferi, att få ett skafferi man kan gå in var en av mina prioriterade önskemål i köket när vi planerade & ritade husbygget. Dels för att det smälter in i den lantliga stilen som huset dels präglas av, men även för att det är så praktiskt, enkelt att hitta då man ser allt uppradat i hyllorna samt det sväljer enormt mycket!


Lite detaljer.. dörren fyndade jag på loppis, gammalt lås, gamla gångjärn & gammal nyckel.. jag blev jätteglad när jag hittade dörren, dom är inte alldeles lätta att få tag på. Den är perfekt i höjd & bredd & komiskt nog så passar den i bland alla andra dörrar vi har i huset om man tittar på spegelverket.


Hyllorna specialbeställde vi hos en lokal snickerifirma & konsollerna har vi ikea att tacka för...själva arbetet..ja, det är min händiga darling som får äran för den biten!


Jag måste erkänna att jag är smått förtjust i alla sorters plåtburkar.. skall försöka samla på mig så många som möjligt att förvara maten i.
Fast klart, ett sånt samlande tar tid..  


Här ryms i allafall allt i skafferiväg! 


Letade länge efter belysning till skafferiet, ville ha en sån där
gammaldags lampa med dragsnöre för att tända lampan, sådana som var vanliga i skafferier förr. Lyckade nästan hitta en.. fast den saknar själva dragsnöret.. får helt enkelt tända utanför istället..vem vet man kanske springer på en sån nån dag..men tills dess.. är jag nöjd med denna!


Så här ser lampan ut, sandön, köpt fr. Bolagret i Helsningborg.
Lamphållare med textilkabel samt lamppropp och kåpa i lackerad metall, finns i flera färger, men jag tyckte denna vit/svarta passade i vårt skafferi.. & priset.. endast 149kr !! Halva priset jämfört med Byggfabriken.. :)

Dock finns det fler utrymmen att städa ur.. garderober..lådor..& andra skrymslen..
Skönt att passa på att ta tag i sådana inneprojekt nu när man inte lockas lika mycket av uteprojekt med tanke på det slaskiga vädret..

Men när våren kommer är det ute ni hittar mig, längtar!
Måndag, ny vecka.. ett steg närmare ..

Ha en skön vecka allihop!

18 kommentarer:

  1. Underbart! Jag och maken har också alltid velat ha ett sånt skafferi. Perfekt.

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt skafferi ni har. Både snyggt och praktiskt.
    Ha en fin vecka!
    Kram Lotta

    SvaraRadera
  3. Vad fint det blev med ett nystädat skafferi. Ett tag trodde jag att du aldrig skulle få in allt igen när det stod på alla bänkarna i köket;)

    Jag drömmer verkligen om ett walk in skafferi. Men vi har inte plats så det får bli ett i mindre format senare.

    Kram Teres

    SvaraRadera
  4. Åhh så fint du har det i ditt skafferi!
    Och dörren du hittat så fin och vilken tur!
    Ha en fin Kväll!
    Kram Kathrine

    SvaraRadera
  5. Hej,
    vilken härlig blogg du har och vad duktig du är som ritat hela ert hus. Jag är också en finsk inredningstoka! Jag kommer länka dig till min blogg, du är full av inspiration, härligt!
    kram niina

    SvaraRadera
  6. Hej.
    Golvlampan har fått ett eget inlägg. Kika in! Och ett sånt fint skafferi du har. Har alltid haft ett sånt på önskelistan när det skulle bli dags för husbygge och här sitter jag i ett sprillans nytt hus utan skafferi...Hur gick det till? Ha en skön vecka H.Tant Grön

    SvaraRadera
  7. Jättehärligt med ett skafferi! Vad avis jag är ;-). Allvarligt talat så är det en dröm jag har - det verkar så himla praktiskt också. Men men, det dröjer nog ett tag, så jag får sitta här och planera istället :-).

    Ha en bra vecka!

    Kram M

    SvaraRadera
  8. Skafferiet är underbart! Man ser dom sällan nuförtiden. Du har en fin blogg; tack också för att du besökte min! Mukavaa viikon jatkoa sinne teille!

    Kram Sari från Puumuli

    SvaraRadera
  9. Åh vilket underbart skafferi!
    Ha en finfin eftermiddag!
    Kram/LenaS

    SvaraRadera
  10. Hej Tiina!
    Tack vare att du lämnade en liten hälsning hos mig, så hittade jag dig. Så fint ditt skafferi är, påminner jättemycket om mitt som jag hade i mitt förra hus. Det är en sån bonus att kunna ha ett skafferi, det rymmer ju hur mycket som helst. Precis som ni letade vi efter en gammal dörr. Nu ska jag ta mig en titt i din blogg för den ser ju jättefin ut./Kram Merja

    SvaraRadera
  11. Hej! Mitt första besök här hos dig. Fin blogg!

    Jag har också ett sådant härligt skafferi....som skulle behöva ett riktigt rens!

    Kramis/Heléne

    SvaraRadera
  12. Hej!

    Vad fint!
    Vilken härlig skafferi du har!

    Ha en fin eftermiddag och kväll!

    Kram

    SvaraRadera
  13. Underbart skafferi! Jag delar din passion för gamla plåtburkar. Visst tar det tid att hitta om man vill ha många, men tänk vilket roligt nöje att få gå på loppisar och leta!
    Må så gott!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  14. Så härligt med städat skafferi! Vet inte hur jag skall få någon ordning på vårt, det är så lätt att bara ställa in mer och mer tills det är alldeles överfullt! :-) Men då är det bara att börja rensa och skafferiplockning är ändå en rätt skojig hobby :-)

    SvaraRadera
  15. Jag kan bara hålla med alla föregående inlägg om att du har ett härligt skafferi. I vårt 40-talshus har vi inget walk-in skafferi utan däremot en härlig matkällare. Nackdelen är att den ligger i just källaren, men fördelen är att det är lagom svalt där nere för matvaror. Tack för du låter oss titta in!

    SvaraRadera
  16. Åhh du..vilket fint skafferi !!
    Kraaam Anette

    SvaraRadera
  17. Hej, vilket superfint skafferi ni har.....har gjort att jag tjatat mig ;-) till ett liknande i de husritningar som vi finslipar precis nu!!!!! Vilken storlek har dörren......är det bredd 60cm eller? Det är himla kul att kunna planera sitt kök helt själv tycker jag .... kanske borde börja blogga om fortskridandet jag oxo i framtiden! Blir glad av allas bilder o beskrivningar av arbetet de gör......du har en jättefin blogg!!! Kram Yvonne

    SvaraRadera