torsdag 9 juli 2009

Lantkök.. delleverans.. 090708

Så nu i veckan har köket kommit, shaker luckor, precis som på bilden nedan. Sidostycken i panelbräda, samma som skafferiet skall ha på utsidan, visst är det snyggt att även ha denna panelbräda på insidan av skafferiet som man hade förr i tiden, men pga av hygieniska skäl skall man inte ha det, då det är svårare att rengöra för det fastnar smuts i skårorna, så det köpte jag, rent & fräscht ska det va! :)

Luckorna & lådorna är innanförliggande, som ett lantkök skall vara, det är den stilen vi försöker hålla, men vi skäms inte alls för att blanda in en mer modern rejäl fläkt 1.20 bred, hällar, kyl & frys, ugn & diskmaskin. Vitvarorna skall vara lite high tech, en släng av det senaste, hur kul är inte det? Satt & läste manualen till hällarna, oj oj, alla funktioner, ska bli sååå kul & laga mat när det väl kommer upp.

I alla fall, kökstillverkaren, specialsnickerier, kanon! Men när vi fick vår leverans, saknade jag att köket inte var skyddat på nåt sätt, varken med papp, frigolit eller plast, man vill ju inte repa eller få fläckar på köket innan man fått upp det. Pekpinne där.

Sen saknas det bänskivor, handtag & lite till.. Synd bara att specialsnickerier har semesterstängt 2-3 veckor. Inte kul, man vill ha sitt kök komplett när man väl fått det, på den här biten har Ikea fått en kompis, men när det gäller kvalité & design, ligger ikea kraftigt i lä. Fast jag gillar ikea, tro inget annat. :) Fakturan till specialsnickerier får helt enkelt bli delbetald, tills vi fått allt.

Knoppar som nedan till luckorna, skålhandtag till lådorna, blir nog jättebra! Bänskiva blev det i ek & en detalj som jag verkligen gillar är en extra klaffskiva till köksön på 60cm, med ett utfällbart ben som jag själv fått rita upp, precis som i ett gammalt slagbord.. Men tyvärr var det inte med i leveransen, får som sagt vänta några veckor då..

Tills dess finns det ju att göra, men i alla fall, kul kul att delar av köket har kommit, det ser verkligen snyggt ut!


Lådorna på bilden är indelade i två ramar, det skall vi inte ha, bara en ram tycker vi räcker då vi valde 2 st. 70cm skåp istället för 2 st 80cm, som skulle blivit lite för brett för köksstilen.

Bilder tagna ur specialsnickeriers utställningskök

Innanförliggande luckor, I like!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar