måndag 21 september 2009

Slagbord med dubbla grindar KÖPT! kökssoffa med hjärtan?

I går fyndade vi på blocket, äntligen hittade vi vårt köksbord, ett gammalt slagbord med dubbla grindar & 2 lådor. Men det måste slipas lite & sen är jag osäker! Skall vi måla hela bordet vitt eller bara måla underdelen vit & låta toppskivan vara träfärgad..

Den har ju fått lite skavanker med åren, vilket äldre möbler brukar få, så jag inte vet om allt går att slipa bort..kanske måste jag i med lite snickerispackel & hur blir det då om man inte skall måla det.. hmm, vad tycker ni?

En del av bordet är målat i lite allmogegrön färg, den passar tyvärr inte i vårt hem. Nedan bild på ena lådan.


Nedan bordet helt utfällt. Så här vill jag egentligen att bordet skall vara, men det är om jag hittar en kökssoffa jag tycker det vore sååå fint att ha det ihop med slagbordet.
Ena grinden infälld.

Är lite osäker på vilket håll bordet skall stå på, det beror på resten av köksmöblemanget, d.v.s om vi hittar en kökssoffa till..

Nedan bägge grindarna infällda.

Så var det kökssoffan jag letar efter, en sådan här ligger högst på önskelistan, kökssoffa med hjärtan, hur fin är inte den då.. Så råkar du ha en extra i källaren så hojta till! :)

Denna soffan är också fin & stilren tycker jag, bilden hittade jag på http://www.vitating.se/
Så slutligen en dalablå kökssoffa likvärdig den ovan.. också snygg.. skulle inte ha nåt emot att bryta av med denna färgen då alla fönster & dörrar utvändigt är dalablå..

Så har du en kökssoffa i ungefär ovanstående modell i inte för stor strl. till salu med ett bra pris, så säg gärna till!! :) Så länge fortsätter jag jakten...

3 kommentarer:

  1. Jag skulle ha målat enbart underdelen. Den underbara charmen med sådana här gamla bord sitter i den använda bordsskivan. Jag älskar gamla slagbord och vill själv ha ett till mitt kök så småningom.

    SvaraRadera
  2. Hej Marie, Tack för din åsikt! ja, det blir nog så.. men jag måste slipa skivan lite i allafall först.. nåt som har krypit lite väl mycket där nämligen ;)sen så..

    SvaraRadera
  3. Jag har hittat en kökssoffa som jag bara hoppas jag får köpa!! Jag å.k med bilder på denna underbara soffa, & vet ni vad den har hjärtan!!! Tack China, du har alltid en vip plats i köket! :)

    SvaraRadera