fredag 2 oktober 2009

ÄNTLIGEN, köket är nästan helt klart! 090902

Kaklingen i köket har pågått under slutet av veckan, det blev vitt högblankt kakel 10*10, ovanför kaklet skall vi ha hylla i stället för överskåp.

Kakel nästan halvägs upp till det runda fönstret var det sagt & så blev det!

Så var kaklingen färdig! Nu skall bara kökshyllorna på plats, inte bara ovanför kaklet utan även i skafferiet skall det in hyllor. Sen vill ju kökskompisarna också flytta, ni vet micron, kaffebryggaren, tekokaren, brödrosten, lite muggar & skålar på hyllan & resten in i skåpen & lådorna..

Dock skall fläktskorstenen bytas ut, vi har fått en ny eftersom denna är på fel höjd.
Golvteglet skall också oljas & vaxas en gång till innan det är färdigt.
Spröjsen skall målas om invändigt & det saknas spröjs till altandörrarna i köket.
Kökssoffan som jag sökte har jag nu hittat, en åååh så fin, med hjärtan, nu håller jag tummarna att vi får köpa den så ska jag kunna få i ordning en matplats också till oss så småningom med.
Lite möbler på plats också så man får in lite mer liv i huset..
Så lite till finns det minsann att göra i köket, men snart så kan man äntligen få stå & laga mat i ett riktigt kök!
Fast jämför man hur det såg ut i vintras/våras så är det inte alls mycket kvar! :)
Denna bilden är nästan tagen ur samma vinkel som näst sista bilden.
Trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. Ett år har du uväntat, hjälp jag som hoppas på max ett halvår.

  SvaraRadera
 2. Ert hus är verkligen ett riktigt drömhus. Vi håller just nu på att söka efter vårt drömhus att bygga. Har båda två alltid älskat skånelängor och har blivit väldigt inspirerade av ert bygge. Är det dekorhus som har hjälpt er och med hur mycket? Om man får fråga... hur mycket landar ett sådant här projekt på, i runda svängar?

  SvaraRadera
 3. Hej Marie! Tack för din kommentar, roligt att höra att ni gillar det! Du får gärna skicka ett mail till mig, mailadressen har du i bloggen så ska jag berätta lite mer & kanske hjälpa er lite på traven om ni vill!

  SvaraRadera
 4. Hej,

  Vilken fantasktisk takhöjd ni får, ska bli kul att se det färdiga köket sen.

  SvaraRadera
 5. Hej!

  Vilket fint kök ni fått! Jag sitter just nu och letar efter kök här på internet och hamnade då på din sida. Får man fråga vilket kök det är? Eller är det specialsnickrat för er? Jag älskar Kvänum och Tibro men inser att det är för dyrt för oss. Vill hitta ett billigare alternativ som fortfarande håller den gamla klassiska stilen då vi renoverar ett hus från tidigt 1900-tal. Tacksam för hjälp.
  Med vänlig hälsning,
  Linda

  SvaraRadera