tisdag 13 oktober 2009

Vi bor i huset nu!!! möblerar, packar ner & packar upp!

Hejdå silverfiskar, spindlar, invändig frost på rutan, skyhöga elräkningar, iskalla golv, trängsel trängsel, spis med två plattor, ännu mera trängsel trängsel.
Ja, mycket har man varit med om under tiden man bodde i stugan, den är ju inte vinterisolerad så kylan har man allt fått smaka på rejält, fårskinnstofflor & raggsockar har man förbrukat ett antal.

I början när vi köpte stugan, hade den ingen dusch så från maj till oktober 2008 duschade vi utomhus, & med tanke på att en del av tomten är naturskog så fick man ju besök av ett & ett annat djur när man duschade. Men vi insåg det omöjliga när frostnätterna kom sådär för ett år sedan, vi flyttade hem till svärföräldrarna medan det byggdes en dusch & tvättstuga invändigt i stugan, så lagom till jul fick vi flytta tillbaka.

Efter det har man haft besök av en mus & massa andra trevliga djur & insekter, brakat halvvägs igenom innertaket, vattnet har frusit till is så man har stått under grunden med en värmefläkt så rören skulle tina. I allafall mycket har man gått igenom, värst har nog varit kylan & trängseln tycker jag, djuren kan jag överleva, förutom supergetingarna stora som fåglar... huh, okej, jag överdrev lite, men stora var dom.

Vi har haft två garderober en som jag & min sambo har fått dela på, svårt att förstå vi delar en garderob, hur är det möjligt?? & en till lilltjejen. men det har precis varit grejer överallt! Lådor, verktyg, möbler & grejer verkligen överallt! Ändå har vi förvarat 60% av allt vi har hos våra föräldrar. Så när man öppnat nåt skåp i köket eller nån annanstans så bara har det bokstavligt ramlat ut grejer.. & tänk då detta scenario i en stressad situation när man måste hitta nåt & är försenad.. Tålamodet har man tappat många gånger..

Men nu är det över, känns ju jättekonstigt, inga mer silverfiskar, det känns inte längre som att man vaknar i ett tält utan det är varmt & behagligt i luften.
Matlagningen är ett lyx, plattorna blir varma supersnabbt & pommesen smakar krispigt & blir gyllenbruna, inte mjuka & gulvita.

Så nu bor man i huset & vi håller på att möblera, tänk att man ändå inte är helt nöjd.. man kanske aldrig ska bli det, vad skulle man då sträva efter? Att kånka in gamla möbler från stugan till det nya huset.. man vill ju så klart ha en ny soffa, en ny mediamöbel, kanske en ny säng & ja, bara att dra i handbromsen & ta en sak i taget.

Men nu har jag fått tag på min älskade kökssoffa med hjärtan, denna skönhet, den passar fint till slagbordet vi köpte för ett litet tag sen, men soffan skall målas vit & så ett par fårskinnsplädar på den så är jag verkligen helnöjd! Lådstommen på slagbordet som idag är lite allmogegrön skall också målas vitt, det blir veckans projekt.

På bilden nedan ser ni kökssoffan som jag gillar såå! Tar nya bilder när den är målad & klar.

Hjärtan hjärtan, jag älskar hjärtan!
Sambo var superduktig & fixade nätverket så TV-n & datorn fungerar, det blev en tillfällig lösning, men jag är helt klart nöjd med det! Så nu börjar det bli grejer överallt, man skall placera & smälta att det som en gång kändes så rymligt & stort, krymper nu & skall forma vårt nya hem.
Kläder, kläder, flyttas in & vikas. Skönt med garderober i ett separat rum.

Så var det inhandlat ett duschdraperi, jag kan inte hjälpa det men duschdörr i glas kan jag inte tänka mig att skaffa, jag ser framför mig schampoohandavtryck från lilltjejen & att hon ritar på glaset med skummiga händer, & min tanke att glaset går sönder skulle aldrig gå ur mig, sen vet jag att det är säkerhetsglas i sådana dörrar men, nej nej, inget för mig.. Så här blev det ett duschdraperi!
Hösten är nu verkligen här, omgivningen är vacker med trädens löv i vackra gula, röda & gröna färger. Marken blir alltmer täckt av löven som ramlar ner..
Det blåste ju upp till storm här för en vecka sen tror jag det var, det blåste rejät ute till havs.

Vilshärad / skälvikshamn okt 2009

2009-10-12 skrapa bilrutorna på morgonen... brrr, men det är okej, för man vet att när man kommer hem, är det trots allt varm & skönt, man kan elda i kaminen & sätta på bastun om man så vill.
Så nu fortskrider arbetet med möbleringen.. snart skall soffan släpas in & det gamla köket skall tömmas.. mycket plock har man fram sig men det är ju ändå roligt plock! Vi måste också hämta hem resten av våra möbler & lådor. Men visst lite slipa & måla återstår att göra av oss & snickarna har en & en annan list kvar att sätta upp samt bygga en platsbyggd vägg vid trappan & lite till.
& snart.. snart kommer ju trappan, denna veckan är det sagt.. inte nog med det, kollektorerna borde också anlända i veckan så då blir det till att ringa grävis.. men det återkommer jag om.
Men som tur är kan vi iallafall bo i huset nu, fast allt inte riktigt är helt klart..

Nehepp... nu skall jag lägga mig i vårt nya sovrum & sova som en riktig prinsessa brevid min prins ! :)

7 kommentarer:

 1. Stort grattis!!! vad fint allt ser ut.

  SvaraRadera
 2. Grattis till inflyttningen!

  SvaraRadera
 3. Grattis till ett superfint hus! //Hanna

  SvaraRadera
 4. Har precis lagat lunch på två kokplattor i ett hus som är lika kallt ute som inne och sedan burit ner maten till garaget där vi bor. Jag längtar så efter att få den känslar du har nu med att bo i ett klart hus.

  SvaraRadera
 5. Grattis igen!!! Mera bilder vill jag se!!! Hälsar Katja (Tina Turner)

  SvaraRadera
 6. Hanna & Katja Tusen tack.. det kommer fler bilder inom kort! :)
  Ika, jag kan trösta dig med hur jobbigt det än känns så är det värt det när man väl kommer in i ett vamt, nytt & färdigt hus... fast iofs vårt är ju inte helt färdigt än.. :)

  SvaraRadera