torsdag 15 oktober 2009

Kollektorer, profilerade stegnosar & dörrbroms..hmm

Tänkte dela med mig en fin höstbild tagen idag utanför huset på vår gata.. 2009-10-15

Men så slog det mig.. kylan är verkligen här! Frost så det heter duga, hur ska det gå med min trädgårdsanläggning i år? Gräsmatta & gångar skall ju till på framsidan.. okej okej, det där med gräsmatta hajar jag att det är KÖRT!... för i år i alla fall.. snyft

Runt halva huset som sagt så är det fortfarande en byggarbetsplats, men iofs. Rom byggdes inte över en dag.

Anledningen vi inte kunna anlägga nån gräsmatta hittils kommer lite längre ner..

Men först, baksidan & stuga, det ser lite kyligt ut..skönt att vi flyttat in i huset! :) Påtal om trädgårdsarbete & trädgårdsplanering så hör väl trädäck dit hän & man ser ju var det kommer sträcka sig, runt halva huset där sanden är. Men det blir vårens dilemma.

Sen har vi garageplattan.. kanske sommarens dilemma. Det slog mig att jag kanske kan utnyttja denna plats under vintern, om jag spolar den med vatten så har jag en skridskobana till lilltjejen, men nån ram runt borde jag komma på hur man gör så att vattnet håller sig på plats när det fryser.. för det borde väl inte skada plattan, vi har ju inte värme draget i den. Hur kul hade det inte varit att ha en egen skridskobana på tomten.. :)
Svårt att förstå att frosten slog till så snabbt, denna bilden är tagen för 2 veckor sen, lilltjejen t.h, filurar med kompis på baksidan av tomten vid grillplatsen.
Utsikt från köksfönstret, på denna sidan tomten är det iallafall inte nån byggarbetslats längre.. skönt!

Så här kommer anledningen till att vi inte kunnat anlägga gräsmatta på framsidan, leveransen idag bestod av jordvärmekollektorerna.

10 st. var det beställt, så nu är det bara att ringa grävis..

Mikael & Ove var & snickrade hos oss idag, superduktiga snickare, Ove pysslade med dörren till passagen & Mikael gjorde klart skivan till tvättbänken, själva ska vi olja skivan då den är obehandlad, därav ljusheten & blandaren skall på plats, men det fixar röris.
Sen var det lite plock som gjordes, trösklarna sattes fast, lite fog här & lite fog där, böj på tilluftsröret samt dörrbroms på plats & lite annat smått & gott men..

Den primära anledningen att dom kom idag var för att trappan skulle komma idag, den kommer se lite ut som trappan nedan,(bilden tagen fr. nätet) fast den kommer obehandlad då vi skall måla eller lasera den själva, jag är inte hundra på hur jag vill ha det än.
.
Iaf. handledaren /ledstången kommer vara rundad & svängd & följa hela vägen upp i ett enda stycke, ungefär som på bilden. Sen skall vi ha en platsbyggd vägg vid trappan & ett litet förrådsutrymme under, lite svårt att förklara den biten utan bild, så det får ni se senare vad jag menar med det.

På trappstegen skall vi ha profilerad stegnos, se bilden.
Men som sagt om vi målar trappan eller behandlar den på annat sätt återstår att se & läsa..
Trappan kom inte idag som den skulle... miss av transportören.. aargh. så den kommer i morgon, men snickarna är lediga i.m tror jag.. ååh.. ja ja, i morgon är en annan dag & då får vi se vad som händer & vem som kommer!

Nu skall jag lägga alla profilerade stegnosar, kompaktkollektorer & trädgårdsbekymmer & dörrbromsar åt sidan & lägga mig & drömma om allt som ger mig ett leende på läpparna!

4 kommentarer:

 1. Många nya ord blir det när man bygger, profilerade stegnosar ska jag komma i håg tills trappkillen kommer o mäter.

  SvaraRadera
 2. Hej,
  Får jag fråga hur många spotar ni satt i badrummet.
  /Carin

  SvaraRadera
 3. Carin vi har satt 8 st. spottar i badrummet, speglarna kan ge effekten att det är fler, i bastun har vi separat belysning med 60 fiber.

  I badrummet har vi även förberett el för en vanlig takarmatur ifall man vill ha det i framtiden, men det sitter täcklock för hålet eftersom det är inget vi behöver nu.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 4. Carin, glömde säga att vi har även förberett belysning bakom spegeln vid tvättstället som går att dra fram om man vill ha väggarmaturer, men som det känns idag har vi inte det behovet.

  SvaraRadera