torsdag 19 november 2009

Vaxning av golvteglet & Sahara!!

Så genomförs nu sista momentet av golvtegelt, vaxningen, både i hall & kök, först var det att tvätta golvet sen var det att olja golvet 2ggr & slutligen nu vaxningen.

Det blir en väldigt fin lyster i golvet efter det färdiga resultatet. Man ser lite skillnad om man kollar på bilden, plattorna närmast burken är inte tagna medan andra plattorna mot skåpen är vaxade. Inte bara lystern är den stora fördelen utan även självklart att det blir med tåligt för fläckar etc.

Kök
Hall

Jag blev förvånad när jag hämtade tidningen i morse.. vem har kastat sand på fasaden? En meter upp på fasaden var det sandstänk här & där.. (kanske bara jag som ser det)

Kändes som huset låg i Sahara.. (lite överdrivet, ok.. men sandigt var det)

& dörren likaså.. ,kanske inte syns så väl på bilden som i verkligheten..

Men det slog mig, gårdagens storm har bidragit till detta.. blåst upp löv som varit sandtäckta..

Så det blir fram med trädgårdsslangen & spola idag, som tur så går det lätt att ta bort det!

Men det var ingen trevlig syn..så är det väl när man adderar en sandig tomt & ett par storvindar.. Nästa år har vi iaf. gräsmatta på framsidan & då blir det nog inga sandstänk. :)
Har man inte jobb inne så har man det ute.. :) Otroligt nog märkte vi inte mycket av "stormen inifrån) annat var det när man bodde i stugan :)
Jobb väntar..

2 kommentarer:

  1. Så härligt att vara i vårt garage eller i huset med nu jämfört med den gamla stugan som det egentligen är från början. Nu är det tyst o stabilt när det blåser.

    Tråkigt att blsåten smutsade ner ert fina hus!!

    SvaraRadera
  2. Golvet blev kanon! Vilket medel har ni använt? Vi behöver behandla vårt skiffer och det vi började med luktade SÅ mycket. Ert kanske kunde vara något för oss också?!?

    //Veronica

    SvaraRadera