fredag 13 november 2009

Att personifiera sitt hem..sovrum, hall & entré.

Vi håller fortfarande på att "flytta in" i sovrummet nedan har vi nyligen satt upp sovrumslamporna, lilla läshörnan hade jag med en bild på i förra inlägget, sen skall det upp lite rullgardiner & hissgardiner, lite bilder som personifierar rummet & sen får vi se vad som kommer härnäst.. lite i taget..

Dessa lampor blev det, fr. ikea! Smälter in i resten av rummet.

& nu är spegeln uppe, jag skulle vilja ha ett litet vitt månbord under den med lite ljus på.. men det sånt där växer fram.

Oftast i ett helt nytt hem är det lätt att det blir lite opersonligt, hemkänslan brukar växa fram efter ett tag, det är ju viktigt att inte slänga upp för mycket på en gång, det känns lite sparsmakat än, visst gillar jag minimalismen, ett övermöblerat hem kan kännas för mycket för mig, men samtidigt är det viktigt för mig att få värmekänslan i hemmet, vilket jag upplever sällan att enbart minimalism kan åstadkomma.

Så här växer det fram, sakta men säkert, det tror jag på!

Vi passade också på att plocka bort skyddsplasten från järnbalken så den kom fram! En del frågar vad vi skall göra med den och svaret är att den skall vara som den är, jag gillar den rostiga tunga känslan i konstrast till det vita harmoniska.

mys pys...

Så sakta men säkert går det framåt, till helgen gräver vi ner kollektorerna för jordvärmen, detta visar jag bilder på senare.
.
Grävningen innebär att trädgården på framsidan kommer vändas upp & ner & jämnas ut, för det ser ju inte mycket ut till världen just nu & det blir skönt att påbörja den biten. Men som sagt nergrävningen av kollektorerna för jordvärmen är väl troligen vad nästa inlägg kommer bl.a. att handla om.
.
Dock är det inte bara jobb till helgen, vi skall passa på & njuta av en fondueafton i.m kväll & jag bara älskar fondue, passar lite till den här årstiden tycker jag.
.
Trevlig helg!

5 kommentarer:

 1. Vad det ser mysigt ut!! Vi har likadana sänglampor. *ler igenkännande:)

  SvaraRadera
 2. Oooo ni har en Contura kakelugn. Får kanske se en hel serie bilder på den eller är det så att jag har missat massa bilder på denna? Har ni ett sånt där värmefack oxå? Är väldigt intresserad av en Contura med värmefack men det är väldigt dyra om man bara vill ha dem för lite värme o mycket mys. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 3. Tack Viveka! Både hylla & lampa i samma tycke! kul!! Vi har bra smak :)Psst, härligt inlägg du gjorde om Simon & Thomas, fullträff!

  Ika, kolla under etiketter på bloggen & klicka in på uppvärmning så har jag fler bilder på kaminen där.. har ingen inglasad värmehylla /värmeplatta, har inte det behovet. Men vi är jättenöjd med våran kamin! Kul att du gillar det!

  SvaraRadera
 4. SÅ fint ni får det!
  När själva flyttlasset väl är avklarat ska det ta lite tid att flytta in. Efter alla måste val under bygget, allt mellan himmel och jord är det dags att njuta. Att verkligen få fundera och planera i lugn och ro hur man ska ha det. Underbart!

  //Veronica

  SvaraRadera
 5. Tack så jätte mycket för nomineringen, gjorde verkligen min helg helt toppen. Ibland räcker det med så lite som en nominering för att göra någon jätte glad. Tack tack!! Ska läsa om eran kamin nu.

  SvaraRadera