söndag 22 augusti 2010

Ett färgsprakande skådespel i Köpenhamn!

Hipp hipp hurraa, igår var det min födelsedag! :) & en tur till Köpenhamn blev det, bil, båt, buss & tåg & en lååång promenad. Shopping, god mat, & trevligt sällskap.. & vackert väder! Men kameran tog jag inte med, orkade helt enkelt inte bära runt på den, så det får duga med mobiluppladningar istället & därav kvalitén.

Mycket färger, pasteller, tyger & mönster. Lamporna från rice var jag & drog extra i, en sån taklampa i dotterns rum, den med hästarna & bollfrans, ååh vad fin den hade varit där.. men när prislappen skyltade med 800kr, så lät jag bli att köpa den, en liknande skulle man ju kunna sy själv, så inspirationen fick jag gratis & det var ju bra. :)


Även greengate hade mycket fint i butikerna! Pallarna var lite coola, i rätt miljö så...

Snygg bordslampa.. trist bara att allt är så dyyrt i Danmark.

Vackra dukningar, lila, rosa, silver..

Jag älskar arkitekturen i Danmark! Helt underbar!

På många håll syntes färgsprakande skådespel, men i många av fallen var det vita stenhus utan takutsprång & med vackra detaljer .. tilltalar mig sååå!

Men så följde jag ett tips, i senaste drömhem & trädgård, i Pernilla Månssons Colts krönika, tipsades det hett om Ravnsborgsgade.. en sjujäkla promenad för att komma dit, turistaktigt följde man kartan & promenerade & promenerade,med lagom skoskav & utmattad hittade vi fram tillslut, massa loppisar & antikviteter. Men jag blev faktiskt inte så överväldigad, förväntningarna på denna gata uppfylldes inte alls med tanke på att den var så omtalad. Inga inredningsaffärer, bara gammalt & gammalt & mera gammalt. Väldigt rörigt & mycket skräp & hittade man väl nåt så var det dyrt som attans, det fyndar jag bättre på själv på loppisar & auktioner på hemmaplan.. nähäpp bara strosa vidare mot ströget :)


Men det var en mysig fördelsedagstripp, firandet med familj & vänner blir idag istället, smörgåstårta & vanlig tårta, mums.. så, dags & fortsätta städa innan gästerna kommer. Gissa vad jag fick från min sambo? nää, det gissar ni aldrig, men när den väl är uppsatt skall jag fotografera den & så får ni veta då! sååå fin! Kram & hej..

1 kommentar:

  1. Låter som ni hade en mysig dag, grattis i efterskott, kram Sofia

    SvaraRadera