torsdag 18 november 2010

Gårdssingel & Värmepump!

Det var längesen jag uppdaterade om projekt men nu händer det även grejer utvändigt!! I förrgår kom singeln, tjohoo (eller makadam är det egentligen, riktig natursingel är rundade stenar & nästintill omöjligt att få tag på i dagens läge, tyvärr) totalt hela 18105 kg i alla fall!!
.
Det blev strl. 8-12, dvs 8-12 mm. stora stenar.
Vi har en del gångar runt huset att skotta ut allt på, puh..
Men leveransen gick kanon, chauffören var hjälpsam & drog ut ett lass på uppfarten & sparade oss flera timmars arbete. Men både före & efter det tippade han även av en rejäl hög med singel, så vi har en hel del skottkärrearbete att utföra den närmsta tiden :) Tack getinge grus!

.
I går fick vi även vår luftvärmepump installerad i stugan, tanken är att vi skall ha underhållsvärme där under vintern. Lite billigare än direktverkande el.. :) Jättenöjda är vi att vi fått en värmepump installerad i stugan! (för dom som inte följt bloggen så är stugan & huset ihopkopplade, d.v.s vi köpte en gammal stuga & byggde ett nytt hus & kopplade ihop dom).
.
I huset har vi ju jordvärme, nästan för exakt ett år sen grävde vi ju ner kollektorerna, men det krävs en del att värma upp stugan med vattenradiatorer som är kopplade till jordvärmen. Shunt & radiatorer / element anpassade för att dockas till jordvärmen... inte min starka sida det här med värmesystem.. men väldigt kostsamt hade det blivit i slutändan! Alternativet med en luftvärmepump som värmer på vintern & har möjligheten att kyla på sommaren blev super!!

To be continued!

3 kommentarer:

  1. Åh då har ni lite jobb framför er men det kommer bli jättebra!
    Ha en härlig helg!
    Kram/Lena

    SvaraRadera
  2. Luftvärmepump är en god investering, jag ska brassa på min nu strax... men vilken bedårande goding som sitter så fint på de gamla lådorna, ja det måste hon få i julklapp, ett fårskin och en gammal låda:) vilken lycka att hitta så många, de är ju jättefina att inreda med! Mari.

    SvaraRadera