onsdag 16 februari 2011

Projekt slipa skrapa måla antikvaxa..

Några gamla kyrkbänkar sålda & några finns kvar.. fortsätt maila mig om ni är intresserade, jag behöver platsen till annat & säljer till dom som kan hämta först.. bilder på dessa finns i inlägget nedan, bara klicka på länken,

Behåller även några kyrkbänkar själv, till vad kan jag inte avslöja nu :) Jag tycker dom är så vackra, speciellt den här varianten som har öppen rygg & inte täckt, älskar också detaljer som att bokstödet man la psalmböckerna på sitter kvar baktill. Vackra ben har den med & bänken mäter hela 2.83m.

Jobb är det, att slipa & att måla, lyckliga jag som har en
händig sambo som hjälper till, här i full rulle med slipmaskinen.
Men här får ni se vad man kan göra med dom..


Efter att ha skrapat bort färg som satt löst & kört med värmepistol
så var det mycket blå färg som slipades bort.


 Jag tycker bänken är fantastiskt fin trären, en av bänkarna hoppas jag kunna behålla trären, men just denna måste få några skruvar i sig för att få bättre stabilitet
vilket innebär spackling & ja.. därefter målning..


Så där är vi nu..målning, snart skall jag måla igen, sen skall jag nötta till den med lite slippapper på ställen som där den ser ut att ha slits ner naturligt därefter skall den antikvaxas..
Jag tror det kommer bli en riktig skönhet, kommer dela med mig färdigt resultat.


Förresten, just nu ligger jag som bubblare på fjärde plats på bloglovin bland inredningsbloggar, jätteroligt med tanke på att det finns 592 st. bloggar i den kategorin!

Bloglovin är relativt nytt för mig, det här hakade jag på för inte så länge sen, här fins ju en massa roliga bloggar man kan följa & få inspiration samt intressant läsning!

Klicka på följ bloggen med Bloglovin appen
uppe till höger i min blogg om du också vill hålla koll på mina inlägg!Onsdag idag, dagarna går snabbt & halva veckan har passerat!
Ikväll är det Sveriges mästerkock & fuskbyggarna.. 
underhållande TV-kväll!

k r a m

3 kommentarer:

 1. Men å vad fin den blev efter slipning och målning!!!
  Har en "pjäs" just nu som jag inte vet om jag ska måla eller behålla den brun....inga stora problem direkt!
  Kram och må så gott
  AC

  SvaraRadera
 2. Jag googlade på kyrkbänkar och hamnade här, vad fina dom är dina kyrkbänkar, hade jag inte bott så långt ifrån hade jag gärna köpt en till vår veranda, men måste försöka hitta nån närmare om jag lyckas, vet att det är jättesvårt, har jagat länge nu.
  Fin blogg har du med, kul att hamna här!
  Kram & Lycka till, Sara

  SvaraRadera
 3. Åh så fina bänkar, ser att du säljer också. Den är jättefin med den öppna ryggen och bokstödet baktill. Vilka rariteter du kommit över.
  Kramar
  AnnaMaria

  SvaraRadera