I år verkar rabarbern bli jättefin & stor, vad kul!
Det började bli trångt i en av odlingsbänkarna vi gjorde i fjol
så det blev helt enkelt
skördedags av första rabarbern!
Så nu har jag bakat rabarberpaj 2 dagar i rad,
igår blev det med vaniljsås & idag med vaniljglass.
Jag har provat att göra flera varianter av rabarberpaj,
men denna bakad med smuldeg blev helt klart en favorit!
Goda vänner kom på besök & vi satt ute & fikade i
solsken & bland barnskratt.
Ja, man får ju inte glömma att unna sig en paus..
Rabarbersmulpaj
ca 3 dl rabarber 1/2 dl socker
150 g kallt smör
1 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
Dela rabarbern i småbitar, lägg dem i en pajform och strö över sockret.
Skär det kalla smöret i småbitar, blanda i socker, vaniljsocker och mjöl. Nyp snabt ihop allt till en smulig massa. Fördela smuldegen över rabarbern, grädda i ca 20 minuter i 200 grader.
(jag gräddar den runt 25-30 min i ugnen för att den skall få lite mer färg & bli lite krispig på ytan, gärna på högre temperatur sista 5 minuterna så den får just den fina färgen & lite knäckig yta.
Låt gärna den nygräddade rabarberpajen svalna 10-15 min
så ytan hårdnar lite, njut med vaniljglass eller vaniljsås.
Lite omgjort Recepttips hämtat från Linneas skafferi!
http://www.linneasskafferi.se/2010/05/rabarbersmulpaj/
Det närmar sig helg, dagarna bara springer iväg nu tycker jag..
Laddar för fullt inför lördagens växtförsäljning! Kul!!
Trevlig helg!!
Kram
Det är så otroligt gott med rabarber. Det är verkligen sommar! Hur har du fått dina pallkragar så fint grå? Låtit dem vara ute? :)
SvaraRaderaKram Josefin
Åh det är ju så gott med rabarber!
SvaraRaderaHa en riktigt härlig helg!
Kram/Lena
Men gud vad sugen jag blev nu!! Får nog bli en rabarberpaj här också i helgen.
SvaraRaderaKram på dig/M
Hej Vännen!
SvaraRaderaHärliga bilder bjuder du som vanligt!
Tack för fina orden hos mig... jag tror att det är så fint i din dotters rum med ;)
Ha en riktigt fin helg med din familj!
Kramar Sirpa
Låter tooooooppen gott!! Läckert =P Måste absolut göra en sån =O*
SvaraRaderaHa en skön o varm veckoslut <3
Terkkuja =)
Jag testade receptet ur Bonniers kokbok. Har med massa rabarber så jag får kanske prova ett av dina till helgen.
SvaraRadera