tisdag 4 augusti 2009

Köksmontering & läggning av lärkgolvet :) 090804

Det är kul att så många av er läsare är inne dagligen på bloggen!
Var inte rädda för att lämna en kommentar på sidan, alltid roligt när man lämnar ett litet fotspår, jag uppskattar det fast jag inte alltid tyvärr hinner kommentera det direkt.

Men så var det dags att börja montera ihop köket.. Dock saknas det handtag, några bänkskivor, arbetsbeskrivning, klaff till klaffskiva & en låda.

Som tur är har köksleverantören nu återkommit från semestern & kommer över i morgon & kollar på det samt hjälper oss med våra frågor. Bänkskivan till köksön var som en svagt böjd banan & det var heller inte sågat ut hålen för hällarna som vi kommit överrens om, men som sagt så kommer han i morgon så hoppas jag vi får den hjälp vi behöver.

Men i övrigt det vi hittils fått tycker jag är fantastiskt fint, jag älskar dom här luckorna, dom är såå fina, fast ingen bild jag lagt ut nu visar direkt nån bra bild på luckorna, men jag har lite bilder tagna från utställningsköket under rubriken kök. Men jag lägger säkert ut fler bilder i veckan så får vi se hur det gått..

Min händiga sambo längst till vänster på bilden ovan, han hjälper till överallt! Lite sömn, massa jobb på sin semester & en flickvän med nackspärr & muskelinflammation i ryggen.. Stor kram till dig, du är grym, inte konstigt jag älskar dig så!

Det var även dags att börja lägga golvet, golvet är som tidigare nämnt från timberwise, ett lärkgolv som är borstat & oljevaxat med 18 cm breda tiljor. Först lägger man ålderbeständig plast & lumppapp & sen var det dags att börja lägga golvet i sovrummet.
Golvet har lite färgskiftningar, men jag tycker det ger ett fantastiskt liv i rummet samt en varm & behaglig känsla. Det passar bra ihop med feng shui färgen vi har på väggarna i en del av rummen.

Bilderna blev inte dom bästa denna gången, men jag får ta fler när det lagts lite mer. Det är vackrare i verkligeheten. :) efter läggning skall det torkas i 12 timmar = ej beträdas under kvällen.. fast jag vill allt tassa på det..

Jag tycker det kommer bli kanonbra när man får dit dom breda allmogelisterna som skall målas i högblankt vitt, den klara vita färgen fångas upp av fönstersmygarna inne i rummen..

Funderar fortfarande på fönsterbräderna dock.. de vill jag skall vara lite rundade & profilierade.. inte vita rektangulära industrilackade fönsterbrädor, det förstör lite värmen i rummet.. klurar!

I morgon som sagt kommer ägaren från köksleverantören & köksmonteringen fortskrider. Golvet skall läggas i sovrum 2 samt, kaklarna kommer & fogar klart i badrummet.. för vi fick beställa mer fog då det inte räckte riktigt. Nu smyger jag tillbaka in i huset för en sista titt innan John Blund kommer,

Godnatt!

1 kommentar: