fredag 15 oktober 2010

Industrial Vintage Design... fynd!

Industridesign i våra hem är hetare än nånsin, säljaren av stiltje golv har nu lanserat en möbelserie i industridesign, snygga skåp i metall med numrerade luckor, från Moell & Moell furniture. Jämte skåpet en tolixliknande stol. Tolixstolen /pallen som numera existerar i nästan varje inredningsmagasin, orginalet tillverkades 1934 av pionjären Xavier Pauchard & & stolen blev snabbt en favorit på uteserveringar runt om i Europa. Priset på skåpet 10.000:-

Nedan ser vi skåp från House doctor, svarta läckra metallhurtsar med hjul i olika storlekar.

Ytterligare en variant från House Doctor, 5 lådor med skålhandtag, ser även ut att vara luftfickor på lådorna, sådana man minns fanns i omklädningsskåpen fr. gymnastiken i skolan. Galvaniserad metall.
Närbild på skåp fr. Moell & Moell.
.
Så många lådor, hur läckert som helst, lite som en köpmansdisk men ändå inte. Industrial vintage design. 22.000:- Moell & Moell furniture.

Vackra lådor för förvaring!

Så till poängen.. Gillar industrial vintage design! vackert att bryta av med detta ruffa industrialistiska intrycket. Så nedan är mitt senaste fynd, direkt fr. verkstaden med en massa lådor, närmare 24 stycken i galvaniserat metall, med dom här kan man hitta på en massa spännande!! Såå glad, vad det blir av detta, får jag återkomma med.. men.. jag är happyy över vad jag hittat!!!
.
Inte nog med det, se bänken under, också mitt köp!! (beklagar dåliga bilder) Men tänk er denna bänk som en köksö med en tjock snygg bänkskiva i trä till, kastruller nertill & lite snygga lådor som t.ex. dom jag nämnde 2 bilder upp. Det gröna stället är ett förvaringsställ för lådor fr. würth, kanske kan man ha det som vinställ & spraya det rött eller nån annan glad färg?
.
Föreställ er ovanför "köksön" 2 st. industrilampor (bild Lundagård), hur läckert som helst!! Även industrilampor är har till stor del börjat prägla våra hem, finns i flera utföranden, både i golv, tak & bordsmodeller.. har hittat en variant som jag gillar skarpt på en bordsmodell som jag önskar inhandla när jag kommer över en..
.
Nu är vårat kök dock klart, så vi får se till slut vart det här hamnar nånstans.. men det är såå roligt att fynda & hitta nya användningsområden. Låt kreativiteten flöda & räds inte nytänkande!
.

Trevlig Helg
Kram

8 kommentarer:

 1. Snyggt med industriell inredning! Lampor finns hur mycket fint som helst av. Och förvaringen är inte så tokig den heller.

  SvaraRadera
 2. Jättesnygga saker, verkligen!! Jag gillar det där lite ruffiga, slitna.. lamporna är verkligen "to die for".

  SvaraRadera
 3. Vackert, vackert! Man blir riktigt glad :)
  /Tant Brun

  SvaraRadera
 4. Visst fick du låna bilden :-) Vilken UNDERBAR bänk och lådor du hittat, wow, de skulle jag gärna ha. Skön helg!

  SvaraRadera
 5. ojojoj, så mycket läckert!!
  Tyvärr har jag just fått sälja mitt gamla industriskåp, femdörrars härligt slitwet, fick inte in det i vårt kapprum...suck...men röda gamla tolixpallar har jag och även industrilampor som snart ska komma upp hoppas jag!
  kraam

  SvaraRadera
 6. Ååå her hadde du funnet mye tøft!!!!!!! Tror nesten jeg kunne tenkt meg alt på bildene!!!!!!
  Tove :)

  SvaraRadera
 7. tack allihopa! Jag är verkligen nöjd, det kräver sitt arbete, men slutresultatet kommer göra värt det!

  SvaraRadera
 8. Älskar lådor och skåp skulle kunna tänka mig allihopa. Vilken ordning och reda det skulle kunna bli här hemma då.
  annika

  SvaraRadera