lördag 9 oktober 2010

Loppis

Lördag & loppisdags, kul! Den här gamla bordsfläkten hittade jag på golvnivå, dock inte inköpt för funktionens skull utan den är ju bara sååå snygg! Lite fransk industri känsla, passar ju såå snyggt i en miljö med tolixstolar & snygga böcker med gamla mörka pärmar. Jag vågar inte stoppa den i kontakten men bara kolla på den, ett konstverk! Siemens 1920 tal.

Även en trälåda fyndades, med texten växtmargarin, daterad 1928, i fint skick!

Kolla in den här gamla pappersrullehållaren som stått fastskruvad på en köpmansdisk i en gammal lanthandel. Den har plats för 2 st. presentpappersrullar. Var den till slut skall hamnar, kommer ni få se längre fram.

Lyckades även komma över en rejäl bunta med gamla tidningar, tidsfördrif från 1924, prissatt 25 öre, förgät mig ej, prissatt 20 öre, från 1926 & Landtmannen, tidskrift för landtmän, daterade från 1922. Underbart roligt att kolla in gammal reklam allt från pellerins margarin till Monarks velocipeder.

& på baksidan i en av tidningarna General Motors Oldsmobil för 4675:- tänk om man fick en ny bil för dom pengarna idag! :)

Jättekul med loppis idag, men tyvärr var vi 10 minuter försenade så vissa saker gick vi miste om, bl.a. en snygg gammal trästege & en vackert flätad gammal lövkorg som redan var tingade när vi kom dit.
Men det bästa köpet har jag nyligen gjort på blocket, jag är sååå glad för mitt blocketfynd, det delar jag gärna med mig när det kommer. Gamla ting ligger mig varmt om hjärtat!
.
Trevlig helg!

12 kommentarer:

 1. Vilka fina loppisfynd! Fläkten var helt fantastiskt fin.

  Fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Haha...Jaa, den var bra! Haha...
  Härliga saker!:-)
  Kram Stina

  SvaraRadera
 3. Vilken underbar fläkt! Visst finns det inget bättre än att gå på loppis och fynda? Som julafton varende gång tycker jag. :) Nu ska jag kika vidare på din trevliga blogg som jag just hittat till.

  Önskar dig en fortsatt trevlig helg!

  Mvh Karin, Vita Novum

  SvaraRadera
 4. Nämen jag tror jag svimmar alltså..vilka fina saker du har köpt !!! Ojjj..ojjj..vilken lycka..
  Kraaam Anette

  SvaraRadera
 5. Hej, trevlig blogg du har! Ska länka till den från vår blogg.
  Vilket underbart hus ni har! Ett riktigt drömhus :) Jag blir alltid lite avundsjuk när jag läser om alla fina loppisfynd ni gör alla ni som bor i Sverige! Tyvärr går loppis i Finland inte att jämföra med loppis i Sverige. Men nu som då kan man ju göra något fynd här också :)
  Ha det bra!
  /Tant Brun

  SvaraRadera
 6. Loppisfynd är riktigt härliga och mysiga. Jag gillar när man kan fynda och sen hitta alternativa användningsområden. Gammalt får nytt liv igen :)

  SvaraRadera
 7. Vilken fin ny header du har.
  Loppis fynd är alltid roligt, är lite dålig på att springa runt på dem själv bara.

  SvaraRadera
 8. Hej!

  Hittade hit *lycka* när jag Googlade efter info om Stiltje på Österlen :)

  Vilken underbar blogg du har ♥

  Här kommer jag att titta in ofta :)

  Kram
  Mia

  SvaraRadera
 9. Vilken loppis har du varit på ?
  Kram Lotta

  SvaraRadera
 10. Tack för alla gulliga kommentarer! Många nya som hittat till bloggen, jättekul att få sån positiv respons både på bloggen, fläkten & dom andra loppisfynden samt den nya headern! Kram

  SvaraRadera
 11. Vilket underbart hus! Herregud, bland det finaste jag sett.
  Otroligt bra gjort! :)

  Kram Maria

  SvaraRadera
 12. Fläkten var riktigt snygg. Vet inte om den någonsin kommer att användas men det är ju rent ögongodis.

  SvaraRadera