måndag 31 augusti 2009

Update vecka 35. 20090828. inflyttning närmar sig..

Det hände en hel del förra veckan.. taket är klart i vardagsrummet, bara belysningen skall på plats där dom tre piporna sticker ut.. så man kan belysa snedtaket. Belysningen kom i veckan, supersnygga armaturer, visar detta när det kommer på plats.

Innerdörrar är på plats, blev verkligen som jag hoppats, effekten av dom högblanka vitmålade allmogelisterna & dörrfodret tillsammans med spegeldörrana blev så fint tillsammans.. lovely!

Nycklarna till dörrarna var såå söta.. lite som ett hjärta! :) Dock har inte handtagen komit än.. väntar..

& här ser vi dörrar, foder, lister & lite av eluttagen som går i gammalstil, ( eljo renova).. Golvet kan vi också se har kommit på plats i dom flesta rummen, dock ej i vardagsrummet..

Köksön är nu komplett , alla hällar på plats, gasflaskan skall var längst till vänster i skåpet.. Ugnen också på plats. Gas vänster, grill/fritös i mitten & en highlighthäll till höger.. Gissa vem som vill laga mat nu då :) Annat mot lilla spisen i stugan med 2 plattor & en ugn man inte kan köra samtidigt som plattorna..huh

& sen har vi klaffdelen jag tycker är fantastisk, vill man ha köksön 60cm större är det bara att fälla ut klaffen, & wips så har man massa mer avställningsyta eller serveringsyta eller hur man nu väljer att använda den.

Klaffen utfälld..

Klaffen infälld..

Det kom ju lite belysning på plats i veckan, vilken känsla.. här syns några spottar i köket. skafferiet till vänster skall dock målas, mitt projekt i veckan.

& här ser vi en del i badrummet.. Bastun snart klar! Nu har vi köpt badrumsmöblerna & det blev inte som vi tänkt från början med kommod för 2 tvättställ, hittade ingen snygg sådan :( , så det var til att smida nya planer & resultatet kommer bli kanon! Bilder kommer när det kommer upp!

En hel del återstår, fler lister skall på plats, handtag, lite mer belysning, golv i vardagsrum, fönsterbrädor,måla lite & måla lite till & så vvs-aren får komma & installera allt vatten i kök, badrum, klädvård.. m.m...
Åååh vad jag längtar efter att få flytta in.. ett par veckor till känns det som, sen så, äntligen!

fredag 21 augusti 2009

En flitig sambo & fiberoptik i bastun..

Det började med en bunta fiberoptik / Bastupaket på 60 punkter fr. hide a lite & en liten ritning / skiss över hur vi hade tänkt att fördela punkterna i bastun..

En mycket händig sambo som klättrar i taket, borrar & drar igenom fibrerna, borrar sen igen i panelen & limmar.. måånga timmar tar detta pilliga arbete.. aldrig mer 60 punkter sa han :) Tack svärfar för din insats också, alltid jätteuppskattat!!

Men resultatet blir kanon, dock skall lampan bytas, denna lampa gav ett kallljus. Några paneler till på plats, sen aggregatet & skyddsräcket till aggregatet & strömmen på måndag.. poff så är bastun klar! Längtar till burriga höstkvällar att få njuta här! mmm..


Övrigt beträffande huset har golvet lagts i alla rummen förutom, vardagsrummet. trösklar & karmar för innerdörrar på plats, ytterbelysning & nästa all el klart, resten av elen görs på måndag. Invändiga smygar i takfönster nästan klara, kaminen på plats, bara lite skorsten som fattas.. ja som ni hör så börjar det närma sig, mer om detta nästa gång!

tisdag 18 augusti 2009

Elinstallation på G & takfönster på plats!! 090817

Hittils under veckan har vi fått takfönsterna på plats, en på framsidan & två på baksidan mot innergården till. 94*147cm stora.

Sen har Ola & Stefan från Hallands El tjänst påbörjat elinstallationen i huset, vi valde bort eljo trend som var standard & tog i stället eljo renova, en strömbrytar serie med ett mera gammaldags utseende, som passar bättre i huset, med tanke på att vi valt den lite gammaldagsa stilen både vad som beträffar skånelängan som exteriört samt interiört med lister, kök, dörrar, m.m.

I allafall det är fantastiskt kul att se allt närma sig slutet.. fast den är fortfarande en hel del kvar! Här får ni lite bilder från 2 dagars arbete, med 3 snickare & 2 elektriker.. Vad bildera inte visar denna gången är att innertaket är färdiglagt & bastun är också snart klar, dom bilderna kommer i nästa inlägg.

Takfönster framsidan

Takfönster mot innergården


Riktbara spottar valde vi vita i hall, passage, kök & badrum. Alla spottar blev inte exakt placerade enligt önskemål p.g.a reglar som var i vägen, men sånt får man räkna med & placeringen av spottarna blev ändå kanon! Jag tycker om när ljuset tar mer plats än armaturen & i vårt hus passar det bäst att spottarna smälter in i taket & inte tar överhand.

Eljo Renova

Elskåpet på plats



Ola från Hallands El tjänst
Kan inte mer än varmt rekommendera elektrikerna, snabba, effektiva & kreativa!

söndag 16 augusti 2009

Ett händelserikt år, tillbakablickar 2008

Man glömmer snabbt hur mycket egentligen som har hänt på ett år.. I går den 15 augusti skulle egentligen vårt hus vara inflyttningsklart men det blir försenat med ett par veckor.

Tänk att förra sommaren stod man på tomten och allt som fanns var en röd liten stuga på en stor naturtomt. Mycket har hänt sen dess, vilket ni kunna följa på bloggen, man är tacksam att det värsta börjar närma sig sitt slut så man äntligen kan börja leva sitt liv i sitt nya hem.

Lägger ut lite bilder på hur det såg ut under sommaren, hösten & vintern 2008. Bilderna säger sig sjävt hur mycket arbete & tid som lagts ner på vårt hus.

Ovan, lycklig stugägare.. medveten om vilket arbete det kommer att innebära?? :)




Det var väldigt mörkt & igenväxt på sina ställen, thujorna på bilden ovan var som en mörk ridå, som om jag inte minns fel var bland det första träden som fick ge vika för motorsågen. Det var minst runt 10 st. enormt höga thujor som skapade skugga & en djungellik känsla.. huh


Här på denna kullen (bilden nedan) står det nya huset idag.
Det var en kall vinter i en stuga som inte är vinterbonad.. brr

Mycket skog överallt runtomkring stugan.. vi har halva naturskogen sparad på baksidan & resten fick ge vika för det nya huset. Man ser hur mycket träd det fanns på bilden nedan. Uppfarten gjordes om & flyttades till andra sidan tomten.

torsdag 13 augusti 2009

Händiga singel snickare från Småland söker....

Dessa händiga singelsnickare från Småland kanske du får turen att träffa.. är du eller nån du känner singel & nyfiken? Tag chansen!!

Maila in en kort presentation av dig själv & glöm inte skriva vem av snickarna du vill komma i kontakt med!

Lars-Erik & Mattias.. Kort presentation om dessa händiga snickare finner du nedan..

Då bilderna ovan inte fick bästa kvalité så får ni 2 nya här..

Lars Erik (nedan) är den första händiga singelsnickaren, intressen: resor, promenader, goda middagar, hus & hem, m.m. Vill du veta mer om Lars-Erik, maila en kort presentation om dig själv så kanske det blir dig som Lars-Erik kontaktar!!

Mattias (nedan) är vår andra singelsnickare, som faktiskt fyller år idag, GRATTIS!
Intressen, Jakt, naturen, fiske, trevliga hemmakvällar & hundar, m.m. Vill du veta mer om Mattias, maila en kort presentation om dig själv, så kanske det blir dig som Mattias kontaktar!!

Så vad hände i huset idag?? Specialsnickerier kom & sågade bänkskivan för att vi skulle kunna sänka ner hällarna. Sen fick vi även handtagen till luckorna & lådorna, men de är ej ännu ditsatta. benet till klaffskivan tog han tillbaka för små justeringar samt diskbänken tog han med sig då vi behöver en med 610 djup, 600 djup var lite för litet. Ca en veckas leveranstid.

Hällarna på plats, men ej ännu fastsatta, känns bra! Ugnen i skåpet nedan till höger skall också snart på plats.

Jonas svettades i bastun! Sådär förtjust i att sätta fiberoptik i taket.. :)
Det runda fönstret som skall sitta i trappen invändigt har det gjorts hål för.. sen kommer smygen, fodret & själva fönstret också att placeras inom kort, el är draget på höger & vänster sida fönstret som lyser upp väggen inifrån trappan sett.. Tyvärr lång leveranstid på trappan..


Slutligen påbörjades även läggningen innertaket i vardagsrummet, vitlackad tysk råspont 120 bred & 5,40 lång. Rören som sticker upp är el som är draget till belysning som skall lysa upp taket. Jag är såå nöjd med råsponten, den blir kanon!! Resten av taket sätts nog upp i morgon.

onsdag 12 augusti 2009

Kort update 090812 invändigt runt fönster & leveranser

Köket har fått fler lådor & luckor på plats.. imorgon sker färdigställandet av monteringen i köket.


Lite leveranser.. alla innerdörrar kom idag, endast en dörr saknas 10*21 som kommer först i slutet av månaden. Hittade inga handtag i leveransen heller.

Idag placerades det första runda invändiga fönstret, 1 meter i diameter, placering ca 5 meter upp på vägg i vardagsrum. Nästa invändiga runda fönster med placering i blivande trappa sätts upp i morgon.

kaminen kom också idag i massor av kartonger. Den ser inte mycket ut för världen nu, men när den kläs in i sitt benvita kakel & görs komplett, dåå blir den fiinfin! :) Har en bild på hur den skall se ut under rubriken uppvärmning.

I leveransen idag kom det även takfönster, vi skall ha takfönster fr. Velux 94*147, totalt 3 st. 1st. på framsidan & 2st. mot innergården.

tisdag 11 augusti 2009

Montering av kök pågår...090811

Köksön är nu placerad, 3 av 4 bänkskivor är på plats & fläkten är upphängd. Däremot är det vår förhoppning att få fläkten höjd med några centimeter eftersom den känns lite låg.

Men det är en hel del arbete kvar på köket. På torsdag blir det förhoppningsvis köket klart, dock är det inte säkert att skafferiet kommer vara färdigmålat då, inte heller kaklat ovanför bänkskivan.

Köksö med bänkskivan utskjutande med ca 30cm, plats för framtida stolar under denne. Bänkskivor i ek.


Ovan ser vi att det är öppet för skåpet till höger, här skall nämligen ugnen vara placerad. Längst till vänster skall gasolflaskan sättas & i skåpet i mitten är det tänk att ha som förvaring för kastruller & stekpannor. Alla skåp kompletteras med handtag på torsdag. Det skall även sågas ut för hällarna som skall sänkas ner i köksön under veckan.

Här ser vi en lösning som vi hade önskemål om som jag verkligen bara älskar, den extra uppfällbara klaffskivan i köksön, benet till denna är ännu ej fastsatt ( se på bordskivan) men det är som ett klaffbordsben.

& så en bild på en del av dom innanförliggande luckorna i shakerstil. Handtagen sätts på torsdag samt sockeln undertill skall också sättas på plats.
Mer bilder på köket lägger jag ut senare i veckan.

torsdag 6 augusti 2009

Vilka loppisfynd!!! hör & häpna.. :)

Lite loppisköp från den senaste veckan..

Gammalt bokskåp från 1930-talet, denna bild är lånad från sköna hem, men skåpet vi köpt är likadant men lite mörkare i träet samt att den förra ägaren har målat det invändigt med en röd nyans, funderar om jag skall måla om det & i såfall hur eller om det skall vara som det är.
Skåpet är uppbyggt i sektioner & har väldigt fina gamla glas i luckorna.
När vi köpte skåpet sa auktionutroparen att det var ett medicinskåp men, med googles hjälp kom jag fram till att det är ett bokskåp.
Skåpet ovan såldes på wigerdals värld för 10.000:-!!
I går fyndade jag en matsalgrupp, bord, 2 iläggsskivor, 8 stolar & ett skåp.
P.g.a utrymmesskäl la jag i går kväll ut en annons på blocket, nu är det sålt.
Nu får jag börja jaga nya möbler... kul kul!








& en liten kaffekvarn tiggde jag på köpet när jag köpte möblerna & den behåller jag så jag orkar mala på :)